Chelsea slavio protiv Kopljanika, Sabitzer eurogolčinom okrenuo Zenit (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.19. | 20:51

Današnji dan u Ligi prvaka započeo je dvjema zanimljivim utakmicama...

Od osam utakmica koje su danas na rasporedu dvije su igrane u ranijem terminu.

Prva, i vjerojatno zanimljivija, bila je ona između prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka Ajaxa koji je na domećem terenu ugostio Chelsea te njemačkog RB Leipziga kojem je u goste stigao Zenit.

Chelsea je u konačnici stigao do sva tri boda nekoliko minuta prije kraja regularnih 90 minuta, a junak dana bio je belgijski napadač Michy Batshuayi. Iako je ovaj 26-godišnjak nešto ranije promašio priliku koju je lakše zabiti nego promašiti, ovaj često podcijenjeni napadač za sve se iskupio u 86. minuti kada se najbolje snašao u domaćem 16-ercu te je u konačnici osigurao Plavcima nova tri boda:

 

 

Chelsea je baš za taj jedan pogodak bio bolji u današnjoj utakmici te zasluženo odlaze iz zemlje tulipana sa sva tri boda.

Druga utakmica na rasporedu bila je ona između RB Leipziga i Zenita.

Gosti su prvi stigli do vodstva u 25. minuti, a strijelac pogotka bio je dugogodišnji igrač Šahtara Yaroslav Rakitsky koji je jako lijepo potegao iz daljine i svladao Mađara Gulacsija.

 

 

Do poluvremena nije bilo promjena pa se na predah otišlo sa minimalnim vodstvom gostujućeg sastava. U nastavku – potpuni preokret.

Prvo je Leimer zabio u 49. minuti nakon kombinacije sa Sabitzerom, da bi asistent kod prvog postao strijelac drugog pogotka u 59. minuti.

 

 

 

 

Domaći sastav bio je bolji cijeli susret te su u konačnici potpuno zasluženo slavili, a u ovom trenutku Leipzig je vodeći u skupini G sa šest bodova iz tri kola, dok je Zenit treći sa četiri osvojena boda.

(foto:Reuters)


Tagovi

LeipzigRB LeipzigZenitChelseaAjax

Ostale Vijesti