REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Razoran kvartet: Mbappé će pristati biti ‘9’ u napadačkom arsenalu Real Madrida

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.04.24. | 09:30

Parižanin će bez problema prihvatiti izazov igranja centarfora pod Carlom Ancelottijem jer vidi priliku osvajanja Zlatne kopačke, čime bi lakše došao do Zlatne lopte

San Kyliana Mbappéa (25) da postane igrač Real Madrida sve je bliže i bliže, jer 1. Srpnja bi trebao postati služben dogovor između dviju strana, Real Madrida i francuskog napadača, o čemu je španjolski sportski dnevnik AS prvi put pisao 16. veljače.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pariška zvijezda je od Kraljevskog kluba tražila povjerljivost kako bi spriječila PSG-ove ultrase da mu zagorčavaju život, ali jednom je već i sam Luis Enrique već javno rekao da je potrebno dizajnirati i trenirati PSG bez Kyliana (posebno u Ligue 1 kad mu je dao predah u nezahtjevnim utakmicama), jer svi na Parku prinčeva pretpostavljaju da će napadač ovog ljeta otići u Madrid i da će Al Khelaïfiju ostati samo želja da zaradi ijedan euro od Real Madrida. Dodatna zanimljivost bila bi da će se obje momčadi sučeliti u finalu Lige prvaka koje će se igrati 1. lipnja na Wembleyju, no moraju se pričekati njihovi polufinalni dvoboji s Borussijom (D) odnosno Bayernom: Mbappé protiv Real Madrida za najprestižniju titulu!

Ali dok se to ne dogodi, rasprava koja se otvorila u Real Madridu je poteškoća s kojom bi se Ancelotti mogao susresti u prilagodbi Mbappéa njegovom omiljenom profilu, ljevom krilu, uzimajući u obzir da je tamo Vinicius smrtonosno oružje za suparnike, pa čak i, također, stanište gdje je Rodrygo najopasniji jer je to već dovoljno pokazao u utakmici Lige prvaka protiv Guardiolinog Cityja.

No, Mbappé neće biti problem zbog svoje pozicije u nadolazećem 'galaktičkom' Madridu. Kako doznaje AS, ne samo da će disciplinirano prihvatiti ulogu centarfora u većini utakmica koje igra u momčadi snova iz svog djetinjstva, već je svojim najbližima priznao da ga “privlači izazov igranja tamo”.

Objašnjenje koje je Kylian dao svojim ljudima od povjerenja jednostavno je. Ako bude igrao kao 'devetka' u momčadi s Viniciusom, Rodrygom, Bellinghamom i Brahimom kao dodavačima lopte u zoni 16-erca, bit će mu vrlo lako povećati svoj broj golova. Igrajući kao ‘9’, imat će velike šanse osvojiti Zlatnu kopačku i, u tom slučaju, bio bi gotovo siguran da će osvojiti Ballon d'Or, njegov veliki individualni san nakon što potpiše ugovor za Real Madrid.

“Kylian zna da će mu u Real Madridu biti puno lakše osvojiti Ligu prvaka i Zlatnu loptu, a ako osvoji i Zlatnu kopačku, tim bolje za njega. Igrajući kao ‘devetka’ za Real Madrid može ga uzbuditi za zabijanja golova,” kažu za AS ljudi iz najbližeg igračeva okruženja kako bi objasnili da je Mbappé motiviran mogućnošću da igra na poziciji na kojoj je već toliko puta igrao u svojih sedam godina u PSG-u, a posebno ove sezone pod trenerom Luisom Enriqueom.

Pogled na brojke govori sljedeće: Mbappé je skupio čak 41 postignuti gol u 43 službene utakmice koje je igrao ove sezone, gotovo u 'cristianiziranom' prosjeku od jednog gola po utakmici. Upravo takve brojke bilježio je i prošle sezone pa zna da će ih i nadmašiti (možda već večeras na Lorientovu terenu). Otkako je u Parizu, od 2017. godine, Kylian je popravljao svoj napredak u pogocima: 21 u prvoj sezoni u glavnom gradu Francuske, da bi nastavio s 39, 30, 42, 39 i 41.

To znači da će se oprostiti od PSG-a u svojoj najboljoj golgeterskoj godini. Bilo bi to njegovo najbolje ‘pismo namjere’ za Real Madrid koji ga čeka raširenih ruku i vidi napadački kvartet koji već pali oči navijačima Los Blancosa: Bellingham, Rodrygo, Mbappé i Vinicius. I dodajte tom popisu Brahima Diaza, Endricka i Joselua na klupi. Razoran napad, zaključuje u svom članku Tomas Roncero, AS-ov kroničar Kraljevskog kluba. (G)



Tagovi

Kylian MbappéReal MadridZlatna kopačkaZlatna loptaPSGCarlo AncelottiLuis Enrique

Ostale Vijesti