STU FORSTER/Reuters
STU FORSTER/Reuters

Razočaravajući remi Tottenhama u gostima kod Svraka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 16:38

Kapetan ih vodi na jedinom frontu koji je Spursima preostao, ali ni on nije izdržao do kraja.

Newcastle je na svom terenu ugostio Spurse u sklopu 30. kola Premier lige.

Unatoč početnom vodstvu Newcastlea, Tottenham je preokrenuo 2:1, a u ranijem smo terminu u susretu između Southamptona i Burnleyja gledali još veći preokret. Izgledalo je kao da će momčad iz Londona izaći neokrznuta, međutim, nekoncentracija na kraju utakmica ih je koštala.

Nije dobro prošlo po momčad Josea Mourinha na jedinom frontu na kojem se natječu nakon što ih je Dinamo izbacio iz Europe.

Zanimljivo, rezultatski je važan dio utakmice odigran u rasponu od šest minuta: Za Svrake je u 28. minuti zabio Joelinton nakon nepotrebnih pogrešaka obrane gostiju. Međutim, kapetan Kane se ukazao u 30. i 34. minuti utakmice s dva brza pogotka donio mirnoću pred poluvrijeme.

Ipak, nismo sigurno koliko se ta mirnoća manifestirala na samom terenu, obzirom da je načelno slabiji Newcastle izgledao kao dominantniji suparnik. Uputili su čak 23 udarca prema Llorisovim vratima, a sedam je otišla u okvir Francuzevih vrata. S druge strane, Tottenham je zaprijetio 11 puta ukupno, od toga pet u okvir domaćeg vratara Dubravke.

Nisu to vodstvo gosti uspjeli održati do kraja - ukazao se Willock u 86. minuti i domaćinu donio zasluženo bod, premda je diskutabilno jesu li domaćini zaslužili i puni plijen pored blijedih Spursa koji nastavljaju niz loših rezultata. Spursi su se žestoko branili u tom napadu, ali Newcastle je došao do egala.

Tottenham je peti s 49 bodova, koliko imaju šesti West Ham te sedmi Liverpool, a bit će zanimljivo ispratiti tko će se dokopati europskih pozicija do kraja sezone.




Tagovi

TottenhamNewcastleNewcastle UnitedHarry Kane

Ostale Vijesti