Pool via REUTERS/Andy Buchanan
Pool via REUTERS/Andy Buchanan

Raste pritisak na Vlašića: ESPN objavio popis najgorih transfera Premier lige

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.05.22. | 20:48

Naš reprezentativac se našao na šestom mjestu.

Prošloga ljeta Nikola Vlašić je bio top tema u kuloarima koji prate i komentiraju Mercato.

Niksi je kao član moskovskog CSKA dokazao kako zna i može, pa je transfer u Lige petice postao neminovan, pogotovo nakon solidnih partija na Europskom prvenstvu gdje je s Vatrenima došao do osmine finala. Duga sapunica okončana je u kolovozu kada je Vlašić pored interesa koji je pokazao Milan ali i Betis, ipak prešao u redove West Hama. Nakon slabašne epizode u Evertonu, Vlašić se vratio na Otok.

Tamo se po drugi put nije snašao. Uz konkurentni vezni red i trenera koji ne voli mijenjati dobitnu formulu, Vlašić je preselio na klupu, uz sporadične ulaske na teren na manje bitnim utakmicama. Kada i igra, ne pronalazi put do mreže niti namješta pogotke, pa se našao na neslavnom popisu najgorih pojačanja u Premier ligi ove sezone.

Vlašić je ove sezone u Premier ligi nastupio 18 puta, a u prosjeku je igrao tek nešto više od pola sata po susretu. Postigao je samo jedan pogodak, bez asistencija. Pošto je plaćen nemalih 30 milijuna eura, ESPN ga je uvrstio među deset najgorih, no utješna nagrada je ta da ipak nije na samom vrhu ove neslavne liste.

Iako se početkom sezone činilo da će biti najbolji, ispostavilo se da je Lukaku pokazao najmanje s obzirom na cijenu. Belgijanac je dobro počeo, ali ubrzo je ušao u tihi rat s upravom i trenerom pa ovih tjedana uglavno gledamo kako 113 milijuna eura plaćeni napadač uglavnom sjedi na klupi. U stopu ga prati Jadon Sancho od kojeg se očekivalo puno više nakon dolaska u United, no čini se da je cijela svlačionica Crvenih Vragova letargična pa se mladi Britanac prirodno utopio u sivilo. Ispred Vlašića koji je šesti, tu su još Jack Grealish, Dele Alli i Varane.

S druge strane novčića su pobjednici. Najbolji transfer je onaj Christiana Eriksena, a odmah iza stoji Luis Diaz ali i Craig Dawson koji je svakako postao važan otkako je preselio iz Watforda baš u West Ham. Četvrto mjesto zauzima Conor Gallagher, Chelseajev veznjak na posudbi u Palaceu, dok je na petom mjestu veteran Ronaldo. Da nije bilo njega, tko zna koliko bodova bi United sakupio ove sezone.

Ovakve vijesti nisu nešto što Vlašić želi čuti i gledati, no njegove kvalitete su neupitne i samo je pitanje dana kada će naš reprezentativac pronaći novu sredinu u kojoj će se snaći.

Cijeli članak i objašnjenje izbora pronađite na ovom linku.


10 najlošijih kupovina:

Romelu Lukaku (Chelsea, €113.5m)

Jadon Sancho (Manchester United, €85m)

Jack Grealish (Manchester City, €117.5m)

Dele Alli (Everton, besplatno)

Raphael Varane (Manchester United, €40m)

Nikola Vlašić (West Ham, €30m)

Alex Kral (West Ham, posudba)

Jannik Vestergaard (Leicester, €17.6m)

Bryan Gil (Tottenham, €25m)

Billy Gilmour (Norwich, posudba)


10 najboljih kupovina:

Christian Eriksen (Brentford, besplatno)

Luis Diaz (Liverpool, €45m)

Craig Dawson (West Ham, €2.3m)

Conor Gallagher (Crystal Palace, posudba)

Cristiano Ronaldo (Manchester United, €15m)

Martin Odegaard (Arsenal, €35m)

Dan Burn (Newcastle, €13m)

Marc Guehi (Crystal Palace, €23.2m)

Bruno Guimaraes (Newcastle, €42.1m)

Jose Sa (Wolves, €8m)




Tagovi

Nikola VlašićCSKA MoskvaWest Hamengleska

Ostale Vijesti