ALESSANDRO GAROFALO/Action Images
ALESSANDRO GAROFALO/Action Images

Raspad šampionskog Intera: Lautaro Martinez odlazi u Tottenham kao zamjena za Kanea?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.08.21. | 08:34

Prvak Italije ostaje bez dva ključna igrača.

Inter je prošle sezone zasluženo stigao do 19. titule prvaka Italije. Inter je bez trofeja bio punih 10 godina. Posljednji naslov osvojili su 2010., kada je u najslavnijoj sezoni u povijesti kluba Jose Mourinho vodio Nerrazzure do Triplete. Sezonu kasnije, Inter je stigao do posljednjeg trofeja prije prošlosezonskog trijumfa. U finalu Kupa 2011. Inter je pod paskom Leonarda, današnjeg sportskog direktora PSG-a, golovima Eto'oa i Milita svladao Palermo 3:1.

Dvije godine kasnije indonezijski konzorcij kupio je 70 posto vlasništva kluba, a na ljeto 2016. klub je prešao u kinesko vlasništvo. Suning Holidngs Group i danas ima većinski udio nad klubom, a Inter je sve to vrijeme gravitirao prema prosječnosti. U osam sezona u tek tri navrata Inter je bio četvrti, po jednom deveti, osmi, sedmi i šesti.

Tek je dolaskom Antonija Contea 2019. Inter ponovno postao talijanski velikan. Već u prvoj sezoni pod vodstvom talijanskog stručnjaka Nerrazzuri su završili drugi u prvenstvu, sa svega nekoliko bodova zaostatka za Juventusom te su dogurali do finala Europske lige u kojoj su izgubili od Seville.

Te sezone udaren je temelj momčadi koja je prošle sezone suvereno dignula titulu prvaka Italije. Udarne igle u toj momčadi bili su napadački dvojac Romelu Lukaku-Lautaro Martinez koji je zajedno zabio 49 pogodaka i upisao 21 asistenciju.

Međutim, Inter se nalazi u velikim financijskim problemima, dugovi su strašni, a mladi predstavnik kineske grupacije Steven Zhang koji od 2019. stoluje na mjestu predsjednika kluba, najavio je rasprodaju i štednju.

Achraf Hakimi odmah je prodan u Paris Saint Germain, a špekuliralo se o prodaji Milana Škriniara, Marcela Brozovića i naravno Romela Lukakua i Lautara Martineza.

Ipak, s obzirom na medijske špekulacije i Lukaku i Martinez su sve vrijeme tvrdili da im je u Interu odlično i da bi voljeli i iduću sezonu trpati na San Siru. Međutim, prema posljednjim informacijama koje stižu iz svjetskih i talijanskih medija, trenutno je veća vjerojatnost da ćemo obojicu iduće sezone gledati u drugim klubovima. Najvjerojatnije u Premier ligi.

Lukaku je na pragu potpisa za Chelsea, cijena je 115 milijuna eura, a sve su glasnije špekulacije da bi Lautaro Martinez trebao prijeći u Tottenham. Za njegove usluge već su se zainteresirali Barcelona, Atletico Madrid i Arsenal no čini se da je Tottenham najdalje otišao u tim pregovorima.

Football Insider tvrdi da je Lautaro svojim prijateljima izjavio kako se vidi u dresu Spursa.

Cijena bi trebala iznositi 83 milijuna eura, a engleski mediji tvrde da je cilj dovođenja Martineza ne kako bi zamijenio Harryja Kanea, već prije svega kako bi mu pridodali klasnog napadača s kojim bi Tottenham trebao postati konkurentniji u borbi za naslov prvaka, nešto što Kane želi, a u Tottenhamu će to jako teško dohvatiti.

No, tvrde drugi, realnija je opcija da će Martinez u Tottenhamu biti zamjena za Kanea koji bi za iznos os 110 milijuna eura mogao prijeći u Manchester City.

Što se Martinzea tiče, 23-godišnji Argentinac jučer je odigrao 80 minuta u pobjedi Intera nad Parmom i asistirao Marcelu Brozoviću za 1:0. Kane se pak pridružio treninzima svoje momčadi, ali još uvijek nije nastupio na pripremama.


Tagovi

TottenhamInterPremier ligaSerie ALautaro MartinezRomelu LukakuHarry Kane

Ostale Vijesti