REUTERS/Peter Powell
REUTERS/Peter Powell

Rashfrod ušao u Klub 100, magični De Gea branio nemoguće, Ronaldo nije za staro željezo

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 19:58

Fenomenalna utakmica na Teatru snova, West Ham je na kraju bio nadomak boda, ali čudesni Španjolac je zaključao put do svoje mreže.

Rezultat nerijetko vara pa smo tako sigurni da će mnogi koji nisu gledali utakmicu Uniteda i West Hama pomisiti kako nisu puno toga propustili budući da je na kraju domaći sastav slavio minimalnim rezultatom. No, to ne može biti dalje od istine, posljednja utakmica 14.kola Premier lige bila je spektakularna, a prvo ime iste na kraju je bio David De Gea koji je s nekoliko maestralnih obrana najzaslužniji zašto će danas sva tri boda ostati u Manchesteru.

Domaći sastav je bio puno bolji u prvih 45 minuta. Ten Hag je od prve minute na teren poslao Cristiana Ronalda, a iskusni Portugalac je u utakmici čak šest udaraca uputio prema golu gostiju. Doduše, tri su bila blokirana, dva su otišla preko gola, dok je Fabianski jednom bio primoran intervenirati. Trudio se Ronaldo, ali danas jednostavno nije išlo. No, s ovakvom željom, njegovo mjesto u momčadi ne bi treblo biti upitno. Današnji Ronaldo i onaj otprije mjesec dana su dva različita igrača…

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćinu. Imali su devet udaraca, gosti triput manje. Nagrada za bolju igru uslijedila je u 38.minuti kad je na dodavanje Eriksena Rashford zabio svoj 100. pogodak u crvenom dresu čime je postao jedan od 22 igrača koji se time može pohvaliti u povijesti Uniteda.

U nastavku je domaći sastav također bio bolji takmac većinu vremena, ali je posljednjih 10-ak minuta u potpunosti pripalo gostima. Ali, onda na scenu stupa David De Gea.

Španjolac neće na Svjetsko prvesnstvo, Luis Enrique izostavio ga je s preliminarnog popisa putnika, a jedinica Uniteda to je shvatila osobno. On je, baš kao ni ranijih mjeseci iznimno kritizirani Ronaldo, dokazao kako nije netko za koga bi u klubu trebali tražiti zamjenu. De Gea nerijetko ‘iznervira’ naviječe, za njega se voli reći da brani nekonvecionalno, da nije ‘školovan’ golman, da previše koristi noge i da nema vratarske rekacije kakve se uče još u pionirskom uzrastu, ali je usprkos svemu jedan od 10 najboljih vratara svijeta.

Pokušaji Zoume (83.), Bowena (93.) ili Ricea (94.) vjerojatno bi završili u golu da je umjesto De Gee netko drugi danas branio gol Crvenih vragova…

No, priče ‘što bi bilo kad bi bilo’ sad su irelevantne, De Gea je zaslužio nagradu igrača utakmice, a ako do kraja sezone bude ovako branio, ne bi bilo nikakvo čudo da se United vrati među prve tri momčadi Premier lige.

Inače, valja spoemenuti kako je Antony, zbog svojih ‘gluposti’ za koje je rekao kako ne misli izbaciti iz svoje igre, danas bio na ‘hlađenju’. Rashford je igrao na mjestu lijevog krila, njemu prirodne pozicije, a čim je tamo, a ne u vrhu napada, odmah je nemjerljivo opasniji. Ten Hag je danas dobio neke odgovore, a to bi mu trebalo biti jednako važno kao i ova teško izborena tri boda.

Loša forma Čekićara se nastavlja, Moyes će nešto morati mijenjati. Manje golova od londonske momčadi postigli su tek Nottingham Forest i Wolverhampton, jednako su neučinkoviti Aston Villa i Southampton, a s tako malim brojem postignutih pogodaka u 13 odigranih utakmica ove sezone u Premier ligi (11), 13. mjesto na kojem se trenutno nalaze za njih će biti premija.



Tagovi

David De GeaManchester UnitedCristiano RonaldoMarcus Rashford

Ostale Vijesti