Rapsodija Vahida Halilhodžića: Preuzeo klub i ostvario četiri pobjede uz gol razliku 14:1

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 17:14

Nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić koji je u svojoj bogatoj karijeri između ostalog vodio zagrebački Dinamo, preuzeo je francuski Nantes u studenom ove godine, u trenutku dok su se Kanarinci nalazili u zoni ispadanja.

Svega nekoliko dana nakon dolaska u klub imao je premijeru na klupi, na gostovanju kod Bordeauxa. Izgubio je 0:3 i produbio krizu svoje nove momčadi. Međutim, čelični Vaha, poznat je po tome da u kratkom periodu preporođuje svoje momčadi. sjećamo se samo kako je Dinamo, svega nekoliko tjedana nakon što je gubio od Kopra 0:3, Šeriffa i Rijeke na Maksimiru, razbio španjolski Villarreal i od raspadnutog kluba stvorio europski Dinamo.

Prvu pobjedu Halilhodžić je na klupi Nantesa dočekao već u drugom kolu. Na domaćem terenu razbio je Toulouse s 4:0, a u sljedećem je upisao pobjedu na gostovanju kod Amiensa (2:1).

Da je Halilhodžić u potpunosti preporodio svoju novu momčad potvrdila je današnja utakmica protiv Guingampa u kojoj je Nantes slavio s čak 5:0! Dva pogotka za Kanarince zabio je Sala, a po jedan Rongier, Toure i Girotto.

Nantes je tako u samo tri kola iz zone ispadanja skočio na 10. mjesto, a mjesto koje vodi u Europu sada mu bježi šest bodova.

Napomenimo kako je Nantes u međuvremenu slavio i kod Montpellierea u kupu s čak 3:0 što znači da je Vahina momčad u u posljednje tri prvenstvene utakmice ostvarila gol-razliku od 11:1, a u posljednje četiri utakmice uopće od čak 14:1!

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Vahid Halilhodžić

Ostale Vijesti