Rapsodija La Bande za polufinale: Razbili Bolivijce 8:0 uz pet pogotka Scocca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.09.17. | 08:31

Argentinski velikan plasirao se u polufinale Copa Libertadores.

River Plate je na domaćem terenu razbio bolivijskog predstavnika Jorge Wilstermanna s čak 8:0 i plasirao se u polufinale Cope Libertadores u kojem će igrati protiv Lanusa koji je, pak, u argentinskom četvrtfinalu nakon boljeg raspucavanja penala svladao San Lorenzo.

Osim što je River Wilstermannu utrpao osmicu, ova pobjeda impresionira budući da je bolivijski predstavnik u prvoj utakmici u Cochabambi slavio s 3:0. River je na Monumentalu prednost anulirao već do 19. minute hat-trcikom Ignacia Scocca, legende Newell's Old Boysa koja je dio karijere provela i u Europi, igrajući za AEK i Sunderland.

Do poluvremena je Enzo Perez povisio na 4:0, a Socco je do 58. minute zabio još dva pogotka i riješio pitanje putnika u polufinale. Perez je do kraja poentirao još jednom, a u strijelce se upisao i Ignacio Fernandez. Pogodak za 8:0 River je zabio u 67. minuti, malo stao na kočnicu i poštedio apsolutnog debakla sirotih Bolivijaca. Iako je teško ovaj rezultat ne nazvati apsolutnim debaklom…

Kada se pogleda završna statistika: 26 udaraca Rivera, od čega 14 u okvir naspram 4 udaraca Jorge Wilstermanna, od kojih niti jedan nije išao u okvir, naprosto je nevjerojatno kako je bolivijska momčad u prvoj utakmici mogla svladati slavni argentinski klub s 3:0.

River će u polufinalu igrati protiv Lanusa koji se nakon produžetaka izbacio San Lorenzo. Lanus je prednost „papine momčadi“ iz prve utakmice nadoknadio već do 16. minute pogocima Sanda i Pasquinija.

No do kraja regularnog dijela, ali i poslije 30 minuta produžetaka nije bilo pogodaka te se pribjeglo raspucavanju penala u kojem su domaćini pogodili sva četiri pokušaja, a San Lorenzo je promašio dva od pet.

U drugom polufinalu igrat će brazilski Gremio i Barcelona SC iz Ekvadora.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Copa Libertadores

Ostale Vijesti