REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Rakitić zaigrao u "Utakmici mira" posvećenoj Maradoni, nastupili Ronaldinho, Caniggia, Stojičkov, Diego junior… (FOTO/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 11:38

Na stadionu Olimpico ispunio se Argentinčev san jer su se ondje konačno okupila sva njegova djeca

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nastupio je u ponedjeljak navečer na revijalnoj “Utakmici mira” u Rimu posvećenoj nogometnom velikanu Diegu Maradoni koji je preminuo prije dvije godine.

Utakmicom između bivših i sadašnjih nogometaša Italije i ostatka svijeta, koju je i sam Maradona igrao 2014. i 2015. godine, promovira se mir u svijetu. Papa Franjo je uoči utakmice primio igrače u Vatikanu.

Na stadionu Olimpico ispunio se Argentinčev san jer su se ondje konačno okupila sva njegova djeca.

Italija je pobijedila 4:3, a među poznatim bivšim igračima nastupili su Ronaldinho, Eric Abidal, Hristo Stojičkov, Claudio Caniggia, Miroslav Klose i Fabio Cannavaro. Na stadionu je bio pušten video o Maradoni, a sudionicima su podijeljene medalje s njegovim likom.

Fotografije možete pronaći OVDJE.

Maradona je preminuo 25. studenog 2020. godine u Argentini, s čijom je reprezentacijom bio prvak svijeta 1986. godine.

"Utakmica mira" odigrana je tjedan dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Ivan Rakitić, 34-godišnji vezni igrač, prije četiri godine je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu a od “kockastog” dresa se oprostio u rujnu 2020. kada je prešao iz Barcelone u Sevillu.

Igrači Seville, koja se u španjolskom prvenstvu nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu među 20 klubova, dobili su deset dana odmora, a Rakitić je kapetan Seville.

Bivši dokapetan Hrvatske na trening se treba vratiti u srijedu 23. studenog, na dan kada će njegovi bivši suigrači iz reprezentacije igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu s Marokom.


Popis svih igrača koji su nastupili: Ronaldinho, Buffon, Caniggia, Ciro Ferrara, Diego Maradona Jr., Hristo Stojičkov, Nicolas Burdisso, Martin Demichelis, Daniel Osvaldo, Eric Abidal, Henrikh Mhitarján, Diego Perroti, Ciro Immobile, Vincent Candela, Antonio Di Natale, Zaccardo, Vincenzo Iaquinta, Ivan Rakitić, Legrottaglie, Roman Weidenfeller, Zé Maria, Ricardo López Felipe, Simone Perrota, Fabio Cannavaro, Paulo Futre, Bruno Alves, Roberto Tucu Pereyra, Pablo Zavaleta, Mirsolav Klose, Šota Arveladze, Hugo Almeida, Robert Pires, Gökan Inler, Fabio Galante, Antonio Benarribo, Alejand Chori, Dominguez, Sebastien Frey i trener Zambrotta. (Hina, G)


Tagovi

Ivan RakitićPapa FranjoRonaldinhoClaudio CaniggiaHristo StoičkovDiego Armando Maradona

Ostale Vijesti