Rakitić: Nikad nisam imao prijateljski blizak odnos s Messijem i Suarezom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 12:53

Hrvatski reprezentativac otvoreno o atmosferi u svlačionici Barcelone.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ovog se ljeta nakon šest godina vratio u redove Seville. Svoje najbolje godine nogometne karijere dao je Barceloni s kojom je osvojio sve što se osvojiti da – La Ligu, Kup Kralja i Ligu prvaka, kao i europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Međutim, posljednje dvije sezone, poglavito zadnja obavijene su „sivim oblakom“ zbog prevelike doze sumnje u njegove sposobnosti od strane katalonske struke. Iako je kod Ernestea Valverdea dugo godina bio nedodirljiv i igrač s najviše odigranih utakmica po sezoni na Camp Nou, u posljednjoj je praktički bio višak.

Nakon poraza od Bayerna u Ligi prvaka (8:2) bio je prvi igrač koji je konačno otišao iz Katalonije te se vratio u „svoju“ Sevillu. Sada se osvrnuo na odnose unutar svlačionice te je otkrio u razgovoru za El Desmarque da se nikad nije pretjerano dobro slagao s glavnim zvijezdama, Lionelom Messijem i Luisom Suarezom.

„Rekao sam svoju stranu. S njima nikad nisam imao bliski prijateljski odnos, ali vjerujem da je to jako teško u grupi od 23 ili 24 igrača. Moji najbliskiji prijatelji bili su Andres Iniesta, Ter Stegen, Boateng i Junior Firpo. Ali jako poštujem i Messija i Suareza, bili su mi suigrači šest godina i jako su važni igrači. Na terenu smo jako dobro funkcionirali i jako ih poštujem. Tijekom 'lockdowna' u vrijeme korone svi smo bili jako bliski, gotovo pa susjedi. Zahvalan sam im na tome kako su me tretirali tijekom godina“, rekao je „Raketa“.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivan RakitićLionel MessiLuis Suarez

Ostale Vijesti