Rakitić na korak od prelaska u Italiju - ovo su dva kluba u kojima može završiti

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.05.20. | 09:33

Hrvatski reprezentativac je sve bliže prelasku u Serie A.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić sve je bliže nastavku karijere u Italiji. Već se odavno zna da se njegova plodna epizoda u Barceloni bliži kraju, a katalonski div trenutno ima dvije kombinacije u kojima srebrnog Vatrenog želi unovčiti. Obje opcije uključuju razmjenu igrača, a vrlo vjerojatno i novčanu nadoplatu, a obje opcije također uključuju odlazak na Apeninski poluotok.

Prvu opciju donosi Gazzetta dello Sport koja tvrdi da je Miralem Pjanić već pristao na odlazak u Barcelonu, čime bi u razmjeni u Torino trebao stići hrvatski reprezentativac (vjerojatno uz određenu nadoplatu). Međutim, problem je što Juventus u zamjenu za bosanskohercegovačkog veznjaka želi puno mlađeg, 23-godišnjeg Arthura Mela, a Katalonci prvenstveno želi dati nekog od veterana, poput Rakitića ili Artura Vidala.

Osim ove opcije, u igri je i ona koju je donio katalonski Sport, a oni tvrdi da je sve praktički dogovoreno s Interom oko transfera Lautara na Camp Nou. Argentinski napadač bi trebao stići po cijeni od 65 milijuna eura i još dva igrača Blaugrane. Španjolci u prvi plan stavljaju upravo Rakitića i Samuela Umtitija, a postoji mogućnost da Inter zatraži nešto mlađe snage, stoga su u igri još i Nelson Semedo i Carles Alena.

Bit će vrlo zanimljivo pratiti situaciju s Raketom, a praktički sigurna stvar je odlazak iz katalonske prijestolnice i dolazak na sjever Čizme.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan RakitićCarles AlenaNelson SemedoArturo VidalSamuel Umtiti

Ostale Vijesti