Rakitić asistent u visokom trijumfu Barce, Atletico bez pobjede u Alavesu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 23:12

Barca se nije dala smesti brzim izjednačenjem Valladolida.

Barcelona je povela već u trećoj minuti. S lijeve strane je ubacio Leo Messi, obrana je ispred Suareza očistila centaršut, no na posljetku se lopta odbija od noge igrača Valladolida te dolazi ravno na volej Clementu Legletu. On puca odmah, loptu gostujući igrač skreće, a ona udara u gredu od koje se odbija u mrežu, i to je 1:0 prije nego što su se igrači pošteno oznojili.

No, nedugo potom gosti se vraćaju. U 15. minuti Michel izvodi slobodan udarac u vidu neke vrste skraćenog kornera s lijeve strane. Lopta prolazi sve igrače, te na to nespremni Ter Stegen samo kratko odbija loptu, i to točno u Kika, koji izjednačuje, a skoro ''ni orao ni kopao''.

U 29. minuti se stvari vraćaju na svoje mjesto. Na 40-al metara od gola Arturo Vidal daje kratku loptu za Messija. Za to vrijeme, Čileanac se upustio u strelovit trk u kazneni prostor, a Argentinac je to, naravno, prepoznao, te ''loptom s očima'' uposlio Vidala koji je imao jednostavan posao samo skrenuti loptu u kut gola Jordija Massipa, što je on i učinio i doveo Barcu u vodstvo 2:1.

Treći gol je standardan trenutak genijalnosti Lea Messija. Slobodan udarac s nekih 25 metara lagano s desne strane u svom je stilu naveo u same rašlje gostujućeg gola.

U 75. minuti Barca povećava na 4:1. Ivan Raktiić, koji je ušao u 60. minuti umjesto Frenkiea De Jonga, dobio je kratku loptu na tridesetak metara od gola, a proigravanjem iz prve izbacuje Lea Messija u stopostotnu šansu. Argentinac tu priliku ne propušta, te omogućuje da naš reprezentativac u vrlo limitiranoj minutaži uknjiži asistenciju.

Već dvije minute kasnije, igrač utakmice Leo Messi fantastičnom loptom u prostor po podu upošljava Luisa Suareza, a on ekspresnom reakcijom prosljeđuje loptu u gol za konačnih 5:1.

U ranijoj smo utakmici vidjeli remi Alavesa i Atletico Madrida 1:1. Prvi gol pao je tek u 70. minuti kada je poveo sastav Chola Simeonea, odlično kombinacijom, Morata – Diego Costa – Morata – Correa – Morata. Dvostrukim duplim pasom s dva različita igrača je stasiti španjolski napadač došao u stopostotnu priliku pred golmanom Fernandom Pachecom, te tu priliku nije isupustio, dovevši Atletico u vodstvo.

No nisu izdržali i uspjeli odnijeti sva tri boda. Fantastičnim golom domaćini uzimaju zasluženi bod. Napadač Lucas Perez primio je loptu u neobećavajućoj situaciji prilično na boku i daleko od gola. No odličnim okretom i riješivši se dva protivnička igrača došao je u situaciju da ljevicom s 19 metara opali snažno i smjesti loptu u rašljama Oblakova gola. Po mnogima najbolji vratar svijeta ovdje je bio potpuno nemoćan.

Rezultati Primere:

Alaves – Atletico Madrid 1:1 (Perez 83'/ Morata 70')

Barcelona – Valladolid 5:1 (Lenglet 2', Vidal 29', Messi 34', 75', Suarez 77'/ Kiko 15')

(foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiIvan RakitićBarcelonaValladolidAtletico MadridAlaves

Ostale Vijesti