Raiola nagovorio Jurića: Verona potpisala mladog reprezentativca Brazila

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.09.19. | 20:29

Riječ je o mladiću koji igra na poziciji desnog braniča, a do sada je u karijeri nosio dres samo jednog kluba, brazilskog velikana Flamenga.

Ovaj mladić, iako nikada nije upisao niti jedan službeni nastup za prvu momčad Flamenga stigao je do transfera u talijanskog prvoligaša. Kako? Tako što mu se agent zove Mino Raiola.

Kada je vidio ovaj talentirani mladić nije u prvom planu trenera Jorgea Jesusa, kontroverzni agent Mino Raiola povukao je svoje veze kako bi raskinuo ugovor mladog Wesleya i šesterostrukog osvajača brazilskog prvenstva.

Flamengo se trenutno nalazi na čelu brazilskog prvenstva sa šest bodova više od drugoplasiranog Palmeirasa. Njihov glavni konkurent ima i jednu utakmicu manje od njih, pa se tako do samog kraja prvenstva može očekivati grčevita borba ova dva kluba za sam vrh tablice.

U toj situaciji potpuno je jasno kako netko tko ima svega 20 godina i igra na poziciji desnog braniča (gdje Flamengo u ovom trenutku na raspolaganju ima dojučerašnjeg igrača Bayerna Rafinhu) teško može doći do nekih većih minuta. Raiola, gle čuda, misli drugačije, pa je tako uspio isposlovati slobodne papire za svojeg štićenika koji ima 20 nastupa za U – 17 i jedan nastup za U – 15 reprezentaciju Brazila.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FM8MKEufCLM" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Nakon što je posljednjih nekoliko mjeseci bio slobodan igrač, Raiola je uspio pronaći novog poslodavca Wesleyju, a taj poslodavac biti će Hellas Verona, klub kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Mladi Wesley neće imati lagan zadatak izboriti za minutažu budući da je njegova prirodna pozicija ona desnog braniča, dok Jurić u svojem novom klubu prakticira formaciju 3 – 5 – 2.

Bilo kako bilo, mladi reprezentativac Brazila potpisao je za klub kojem se ove godine predviđa grčevita borba za ostankom u elitnom rangu natjecanja talijanskog nogometa. Još uvijek nije poznato na koliko se godina obvezao svojem novom klubu, ali poznavajući Raiolu i njegov „modus operandi“, u Veroni će biti sve dok on tako kaže.

(foto:Reuters, screnshoot)

 


Tagovi

Mino RaiolaWesleyHellas VeronaIvan JurićFlamengo

Ostale Vijesti