Rafa Benitez izabrao Hrvata kao svog asistenta u novom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 13:52

Bivši nogometaš živuća je legenda kineskog nogometa.

Matić je stranac sa najvećim brojem nastupa u Super Ligi, a u svojoj devet godina dugoj avanturi u Kini skupio je 330 nastupa, a njima je nadodao još i 5 pogodaka.

Svoj nogometni put ovaj 38-godišnjak rođen u Domaljevcu u BiH započeo je u švicarskom Thunu 2000. godine, a nakon toga branio je boje Orašja, Eschborna i Seneca nakon čega 2007. godine odlazi u Kinu, točnije u Tianjin Tedu. Tamo se zadržao jednu sezonu nakon čega prelazi u Bejing Guoan gdje je u šest godina skupio 242 nastupa. Karijeru je završio u Changchun Yataiu 2016. godine, iako se službeno oprostio od nogometa u veljači 2017.

Mjesec dana nakon umirovljenja Bejing Guoan imenovao ga je svojim novim direktorom, a od ranije je isticao svoje zanimanje za trenerskom funkcijom.

Ono po čemu se Matić dodatno ističe je to da priča čak devet jezika, što je zaista vrijedno svake pohvale.

Rafa je sa sobom u Kinu poveo i tri španjolska stručnjaka s kojima je surađivao u Newcastleu, a Matić bi trebao postat dijelom njegovog stručnog osoblja kao spona između domaćih igrača, te bi njegova uloga zasigurno bila od velike važnosti za nekadašnjeg osvajača Lige prvaka.

Vijest da će Matić obavljati ovu funkciju prenio je upravo Rafa Benitez na svojoj službenoj stranici, što možete pročitati OVDJE.

Osim u kineskom nogometu, Matić je i dobro poznato ime svim zaljubljenicima u kompjutersku igricu Football Manager, gdje je ovaj veznjak godinama bio fantastično ocijenjen igrač koji bi nerijetko u zaigrao i za reprezentaciju Hrvatske, ali se to u stvarnosti ipak nije dogodilo.

Ovo je za Matića debi u trenerskom svijetu, a sudeći prema iznimno uspješnoj karijeri koju je ostvario na azijskom kontinentu kao igrač, ne sumnjamo da mu se ista smiješi ukoliko bi jednog dana obnašao i ulogu glavnog trenera.

(foto:screnshoot, screnshoot instagram, football manager balkan)


Tagovi

Darko MatićRafa BenitezBejing GuoanDalian YifangFootball Manager

Ostale Vijesti