Rade Vešović: U suzama sam 1991. napuštao Rijeku, a moj sin Marko tog se dana rodio

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.04.17. | 09:33

Marko Vešović nije prvi član ove obitelji koji je igrao za Rijeku.

Sjajno riječko krilo Marko Vešović (25) bit će jedna od ključnih figura velikog subotnjeg derbija s Dinamom na Rujevici na kojem mu možda trener Matjaž Kek i promijeni prirodnu poziciju i povuče ga na desnog beka zbog izbivanja Zute. Igra kao navijen, sa srcem velikim kao Učka i Durmitor. Pogodak za trijumf protiv Slaven Belupa bio je kao iz radionice genijalnog Deje Savićevića, a asistencija Andrijaševiću za gol u Vinkovcima kao iz zbirke umjetnina Velikog Žutog. Robert Prosinečki vodio ga je u Crvenoj zvezdi.

A nesuđeni suigrač Prosinečkog bio je upravo Markov otac Rade koji je od 1989. do 1991. igrao za klub u kojem sada mladi Crnogorac briljira. Nekadašnji vezni igrač Budućnosti, Čelika i Rijeke iz Podgorice prati veliku utrku za naslov prvaka i sjajne igre svoga sina u momčadi Matjaža Keka.

„Iskreno, više pratim HNL i Rijeku nego crnogorsku. Pratim i hrvatski tisak.“

Onda ste vidjeli i kako je pohvalio Marka za srčanost istaknuvši da je najborbeniji igrač Rijeke. Je li oduvijek bio takav?

„Od malih nogu. Izvan terena je miran, ne voli se eksponirati, ali na terenu je vulkan, to je od mene naslijedio. Stekle su se neke predrasude o njemu, ali vjerujte da je sjajan dečko, obrazovan, završio i fakultet u Beogradu (sportski menadžment), bio odličan učenik u gimnaziji... Nosi sa sobom taj žar za pobjedom, mislim da to nije mana“, kaže Rade koji se prisjetio igranja u Rijeci i odlaska iz nje 1991. godine.

„Onog dana kad sam odlazio iz Rijeke, 28. kolovoza 1991., rodili su mi se blizanci Marko i Nikola. Ukrcao sam se na brod za Dubrovnik s velikim žalom. Suze su mi potekle kad sam se popeo na palubu. Gledao sam Rijeku i pitao se hoću li više ikad vidjeti ovaj grad. Htio sam ostati i živjeti na Kvarneru, ali nažalost dogodilo se što se dogodilo.“

Zašto Rade Vešović nije završio u redovima europskog prvaka Crvene zvezde, kako je Marko počeo s karijerom, zašto je njegov brat blizanac Nikola odustao od nogometa i druge zanimljive stvari vezane za obitelj Vešović pročitajte OVDJE u nastavku teksta.

(Foto: HNK Rijeka)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marko Vešović

Ostale Vijesti