IPA / PIXSELL
IPA / PIXSELL

Put u bolje sutra: Varaždinac napustio Luhansk i potpisao za rumunjski Cluj

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.03.22. | 08:00

Jedan je od onih koji su iskoristili novostečeno pravo odlaska iz zemlje na posudbu.

Lovro Cvek je sve do veljače imao sjajnu sezonu u Ukrajini. Kao član Zoryje iz Luhanska, igrao je skupinu Konferencijske lige kao standardni prvotimac, a i u prvenstvu je uživao status igrača na kojeg se računa od prve minute. Uostalom, to se najbolje vidi po brojevima. Ove sezone je odigrao maksimalnih 540 minuta u Konferencijskoj ligi, a slično je i u domaćem prvenstvu gdje je redovito startao za svoju momčad.

Danas, dvije godine od potpisa koji mu je zakotrljao karijeru na istok, postaje važno da je Zorya klub koji dolazi iz Luhanska, područja koje uz Donjeck čini pokrajinu Donbas, a upravo tamo se odvijaju najšešće borbe između ukrajinskih i ruskih snaga. Zbog svega toga, kako je danas potvrđeno na Twitteru, Cvek više nije član Zoryje. Odlučio je iskoristiti svoja novostečena prava “besplatnog” odlaska na posudbu, a kako tvrdi Cluj čiji će dres službeno nositi do ljeta, očekuje se i potpis ugovora.

26-godišnji defenzivni veznjak koji je potekao u redovima Varaždina, već dugi niz godina igra u inozemstvu, točnije u Sloveniji u kojoj se zadržao do 2020. godine, usput promijenivši tri kluba (Zavrč, Aluminij, Senica). Sada slijedi avantura u Rumunjskoj gdje ga čekaju dva Hrvata – Daniel Graovac i Marko Dugandžić.



Tagovi

ZoryaClujLovro Cvek

Ostale Vijesti