Slavko Midzor/PIXSEL
Slavko Midzor/PIXSEL

Put svile: Bivši igrač Lokomotive i Dragovoljca ostaje u Indiji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 17:48

Stasiti stoper je obožavao zabijati Hajduku

Visoki, stasiti i već sada iskusni stoper Tomislav Mrčela nastavlja svoju šetnju po Indiji. Nakon polugodišnjeg mandata u Bengaluru, Tomislav mijenja klub i sada je član East Bengala. Australski Hrvat se dobro zabavlja vani, no nije mu uvijek bilo tako. Iako je rođen u Australiji, svoj nogometni put je započeo u Hrvatskoj.

Tomislav Mrčela ne trči po HNL travnjacima već dobrih pet godina. 195 cm visoki stoper svoj karijerni put je započeo u omladinskom pogonu Splita, samoda bi ga nogomet, preko nekoliko posudbi doveo u redove Hrvatskog dragovoljca, gdje je i započela njegova ozbiljna nogometna karijera. Svega jednu sezonu od dolaska u Zagreb, primijetila ga je Lokomotiva i dovela u svoje redove, gdje se naigrao prije odlaska u daleku Južnu Koreju.

Kumulativno, u dresovima Dragovoljca i Lokomotive, Mrčela je u 1.HNL skupio respektabilnih 77 nastupa uz četiri postignuta pogotka i dvije asistencije. Zanimljivo, čak tri od četiri pogotka u našoj prvoj ligi je zabio – Hajduku.

Prvo je ublažio poraz Dragovoljca u sudačkoj nadoknadi na Poljudu 2014. godine. Bijeli su pobijedili 2:1 a Mrčeli je za gol asistirao današnji igrač Šibenika, Stipe Bačelić Grgić. Par mjeseci kasnije, velika sramota Bijelih u Sigetu. Dragovoljac je slavio 4:1 protiv nemoćnog Hajduka, a prvi gol na utakmici u trećoj minuti dao je upravo naš današnji junak priče.

Treći i posljednji susret je ipak bio porazan za Mrčelu. Iako je bio strijelac te iste, 2014. godine, u dresu Lokomkotive se nije dobro proveo na Kranjčevićevoj. Bijeli su slavili s visokih 2:5, a Mrčela je zabio počasni gol za 2:4.

HNL dani su za Mrčelu završeni, ostaje mu samo uživati u dresu East Bengala. U svlačionici mu neće biti dosadno, ovoga ljeta u isti klub je prešao i Slovenac Amir Dervišević




Tagovi

Tomislav MrčelaIndija

Ostale Vijesti