Pušnik: Uzvrat pred našom bučnom publikom nam daje prednost nad Maccabijem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.08.16. | 15:17

O ždrijebu i nedjeljnjoj utakmici protiv Istre pričali su trener Pušnik te igrači Nižić i Sušić

Hajduka u playoff rundi Europa lige čeka izraelski Maccabi Tel Aviv, a pred novinare je nakon ishoda ždrijeba stao trener Marijan Pušnik, uz jučerašnje strijelce Tina Sušića i Zorana Nižića.

Novinari su primijetili kako su Hajdukovci malo rezervirani po pitanju sasvim solidnog ždrijeba, pa je riječ preuzeo trener Pušnik:

Budimo realni, Hajduk nije favorit ni protiv jedne momčadi u grupi. Ja sam baš dobre volje, ali nema razloga da se smijem“, oprezan je Pušnik.

„Izvukli smo izuzetno jakog protivnika. Znamo svi da su Maccabi Haifa i Tel Aviv tamo najjači i najbogatiji klubovi, s puno međunarodnih igrača. Prvenstvo im počinje krajem mjeseca, no u Europi su već odigrali šest utakmica od čega su pet pobijedili, a jednu remizirali. Dobro ćemo ih analizirati; nismo favoriti, ali očekujemo drugu utakmicu na Poljudu gdje će se sve riješiti - nadam se u našu korist.

Prednost Hajduka je svakako što uzvrat igra pred svojom publikom, što je bila želja samog trenera:

„Ako je nešto Hajdukova prednost, onda je to naša vjerna i bučna publika, a sve ostalo ne radi razliku. Mislim da ćemo dati sve od sebe da se to obistini“.

Tino Sušić dobro poznaje jednog igrača Maccabija, njegovog suigrača iz reprezentacije Bosne i Hercegovine Harisa Medunjanina.

„Haris je njihov najbolji igrač, jako dobar u prekidima. Moramo se općenito paziti, da ne radimo te glupe faulove na dvadeset, dvadeset pet metara od našeg gola“, kaže Sušić, ali optimistično nastavlja „ako budemo igrali kao protiv Iasija i sad Oleksandrije, Europa liga nije daleko. Nikog se ne bojimo.“

No, prije novog velikog europskog ispita dolaze dvije važne utakmice u domaćem prvenstvu. Istra na Poljudu gostuje već u nedjelju.

„Svaka utakmica u Hajduku je izuzetno bitna, a ja je uzimam kao sve ostale. Jednako vrijede tri boda protiv Istre, Dinama i Osijeka“, kaže Pušnik, koji je najavio i određene promjene u sastavu za utakmicu s Istrom.

„Neke igrače ću odmoriti za Dinamo, što je prilika drugima da se dokažu i da stvorimo širinu. Momci koji su radili regeneraciju su se odmarali više, zauzet će mjesto u timu i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni“, završio je s tim trener Hajduka.

(Foto: hajduk.hr)


Tagovi

Marijan PušnikMaccabi Tel AvivTino Sven Sušić

Ostale Vijesti