REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Puni krug: Eriksen bi mogao opet obući bijeli dres, povratak u Tottenham je jedna od opcija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 21:11

Samo godinu dana od strave s Parkena, Eriksen bi mogao nazad na mjesto svoje sreće.

 Već toliko puta ispričana priča.

Christian Eriksen i njegova životna tragedija obilježili su Europsko prvenstvo prošle godine kada je plemeniti veznak pred svojim navijačima na stadionu Parken doživio srčani udar. Spašavali su liječnici njegov život, jedno vrijeme je bilo upitno hoće li uopće 30-godišnjak preživjeti. Na kraju je tragedija izbjegnuta, Eriksen se izvukao i krenuo u mukotrpni proces oporavka nakon što mu je ugrađen defibrilator.

Malo tko je vjerovao da ćemo Danca opet gledati na igralištu, eventualno u nekoj daljnoj budućnosti uz neku humanitarnu notu. Još kad se uzme u obzir da je talijanski nogometni savez objavio kako za Eriksena neće biti mjesta u Serie A jer savez zabranjuje nastup igračima koji imaju takav uređaj u svojem tijelu, profesionalni nogomet je izgledao kao vrlo teško ostvariva opcija.

No, gdje postoji volja, postoji i način. Eriksen je raskinuo ugovor sa svojim tadašnjim klubom (Inter) i krenuo u potragu za novim angažmanom. Na zimu se otvorila mogućnost povratka na Otok gdje je za njegovim uslugama interes pokazao novi prvoligaš Brentford, a Eriksen je takvu ponudu na kraju prihvatio.

Kratko je trajala prilagodba. Christian je brzo proigrao i krenuo zabijati. Što u dresu Brentforda što u dresu reprezentacije, a kako je ipak riječ o čovjeku koji je u najboljim godinama za nogomet, sve su glasnije krenuli tračevi da bi Eriksen mogao opet u neki veliki klub, jer, svaka čast Brentfordu, ali Eriksenova nogometna genijalnost pripada velikanima.

Prepoznao je to i Tottenham, pa će, ako je vjerovati natipisima Timesa, Spursi pokušati na ljeto opet dovesti igrača koji je ostavio dubokog traga u 7 godina koliko je proveo u Londonu. 305 utakmica, 69 pogodaka i 90 asistencija preko svih natjecanja. Navijači ga nisu zaboravili, a čini se kako Eriksen nije zaboravio igrati nogomet.

Conte ne bi imao ništa protiv.



Tagovi

Christian EriksenTottenhamInterBrentford

Ostale Vijesti