Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Pulska mladost testira formu Splićana, Hajduk u rombu, heroj s Rujevice opet u udarnih 11 (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.11.21. | 09:15

Više od sedam godina Puljani ne znaju niti za bod na Poljudu, a posljednji međusobni ogled ove dvije momčadi je hat-trickom riješio Marko Livaja

Ako volite domaći nogomet petak navečer rezervirajte za dvoboj Hajduka i Istre 1961, dvoboj 17. kola igra se od 20 sati na Poljudu. Na stadionu na kojem je Hajduk uvijek favorit, pogotovo kada mu u goste dolazi klub koji je u prethodnih 13 dolazaka u Split kući otišao praznih ruku. Nisu Splićani imali mnogo vremena za slavlje nakon pobjede u Jadranskom derbiju, svjesni da će im to malo značiti ako ne pobijede u sljedećoj utakmici.

„Uvijek je važno osvajati bodove protiv momčadi koje su ispod tebe na ljestvici, derbiji su nešto drugo, mogu otići na jednu ili na drugu stranu. Nama je utakmica s Istrom 1961 najvažnija, samo smo na njih fokusirani, ako ne budemo dobri i pobijedimo sve što smo napravili u Rijeci biti će zaboravljeno“ rekao je među ostalim Valdas Dambrauskas uoči večerašnje utakmice.

(1.35) Hajduk (4.90) Istra 1961 (9.50)

Litavski trener poziva na oprez, svjestan da Puljani u Split dolaze neopterećeni rezultatom i da su momčad koja zna igrati. Istaknuo je kako je najvažniji zadatak njegovih igrača da spriječe Istru da se razigra. Nije Dambrauskas bio zadovoljan nekim dijelovima igre u Rijeci, smatra da Hajduk mora igrati puno bolje, da se mora nametnuti kao dominantna momčad u svakoj utakmici.

Sigurno je hajdukovcima poraslo samopouzdanje nakon Rujevice, neki važni igrači su u boljem stanju nego prije nekoliko dana pa je to dodatni razlog za optimizam. Vuković je i dalje izvan konkurencije, vraća se treningu sljedeći tjedan. Slična je situacija s Kačaniklićem i Diamantakosom, a do daljnjeg nema Čuića, Posavca i Eduoka. Svi koji su igrali u Rijeci su na raspolaganju, a početna postava prilagodit će se stilu igre gostiju.

S druge strane Istra 1961 je posljednje dvije utakmice izgubila, dosta imaju problema s izostancima igrača, naročito u obrani. Ali, španjolski trener Gonzalo Garcia nije od onih koji traže alibije.

„Očekuje nas utakmica s odličnim klubom, jednim od najboljih u ligi. Mislim da će dvoboj biti zanimljiv, za nas je to izvrsna prilika da se natječemo i da pokažemo najbolje od sebe“, kratko je poručio Španjolac.

Lista izostanaka kod Istre 1961 je podugačka, tri žuta kartona zaradio je Einar Galilea, ozlijeđeni su Blagojević, Navarro, Obanor, Matić, Ivančić i Burton. Na teren će španjolski trener poslati dosta mladih igrača, željnih dokazivanja na velikoj sceni Poljuda. Perković, Beljo, Lisica, Mišković, zanimljivi su igrači koje vrijedi pratiti.

Osvrnemo li se na blisku prošlost, Hajduk je u jedinoj ovosezonskoj utakmici lako slavio u Puli, Marko Livaja je u pobjedi 3:1 postigao hat-trick. Desetka Splićana i večeras će biti glavna prijetnja gostima, ne sigurno i jedina.

(1.35) Hajduk (4.90) Istra 1961 (9.50)

Nešto dalji pogled u prošlost otkriva nam da Istra 1961 više od sedam godina ne zna za pozitivan rezultat na Poljudu. Posljednji bod osvojili su u srpnju 2014. godine, nakon toga Splićani su pobijedili u 13 uzastopnih utakmica. Jasno da su Bijeli veliki favoriti i večeras, ali to moraju pokazati na travnjaku.

Utakmicu sudi Fran Jović iz Zagreba, pomoćnici su mu Luka Pušić i Anto Marić iz Zagreba, četvrti sudac je Marko Cestarić iz Siska. U VAR sobi je Dario Bel iz Osijeka te njegov asistent Miro Grgić također iz Osijeka.

OČEKIVANI SASTAVI

Hajduk

 


Istra 1961

 


Hajduk – Istra 1961, 17. kolo 1. HNL, stadion Poljud, petak, 20 sati

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

HajdukIstra 1961HNLPoljud

Ostale Vijesti