Action images
Action images

PSG, United i Real Madrid u lovu na 22-godišnjeg stopera Seville

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 17:56

Vrijednosti svojeg stopera svjesni su i u Sevilli pa su Koundeovu otkupnu klauzulu procijenili na 90 milijuna eura, što je, primjerice, dvostruko više nego što je bila ona od Upamecana

Nakon što je Dayot Upamecano prije nekoliko dana potvrdio svoj transfer iz Leipziga u Bayern München, još jedan Francuz mogao bi biti sljedeća meta europskih velikana. Riječ je o stoperu Seville, Julesu Koundeu, 22-godišnjem mladiću, čija je tržišna vrijednost već sad procijenjena na 50 milijuna eura.

Prema napisima španjolskih medija, licitacije su već započele, a u igri su po običaju PSG, Real Madrid i Manchester United. Svi oni spominjali su se i kao budući poslodavci Upamecana, no nakon što je taj posao propao, okrenuli su se novoj meti.

Vrijednosti svojeg stopera svjesni su i u Sevilli pa su Koundeovu otkupnu klauzulu procijenili na 90 milijuna eura, što je, primjerice, dvostruko više nego što je bila ona od Upamecana. Međutim, visoka klauzula teškaše poput PSG-a ne smeta, jer su je, prema pisanju španjolskog La Razona, spremni odmah aktivirati. Naime, Parižani ne žele „izvisiti“ u ovoj borbi kao što su je to bio slučaj kod Upamecana.

Međutim, mladi Francuz zapeo je za oko i čelnicima Uniteda, koji su zasad spremni izdvojiti 70 milijuna eura. Nije tajna da je upravo obrana najveći problem Solskjærove momčadi, što je ovih dana naglasio i legendarni Gary Neville za britanske medije, poručivši kako su David de Gea, Victor Lindelof i Harry Maguire nedovoljni dobri za osvajanje titule.

I nije ta tvrdnja daleko od istine, čega su svjesni u Unitedu i zato su zagrizli za Koundea. Međutim, ako ga zaista žele morat će vjerojatno i dublje posegnuti u džep.

Real Madrid, najtrofejniji svjetski klub, još je jedan potencijalan kupac. Naročito kada je Sergio Ramos sve bliže odlasku. No, problem je u tome što Madrižani, barem tako tvrde španjolski mediji, ne mogu ponuditi ni približno koliko mogu PSG i Manchester United. Zato bi jedno od rješenja bilo uz određenu svotu novaca ponuditi igrače poput Isca ili Mariana Diaza, a postoji i mogućnost da United otkupi Varanea pa se taj novac usmjeri prema Sevili.

Kako god bilo bilo, jedno je sigurno, Jules Kounde broji posljednje mjesece u Sevilli, u koju je stigao 2019. godine iz Bordeauxa. Unatoč godinama, postao je oslonac obrane, a ove sezone odigrao je 31 utakmicu u svim natjecanjima, uz tri postignuta pogotka.



Tagovi

SevillaJules KoundePSGManchester UnitedReal Madrid

Ostale Vijesti