PSG sprema osvetu Realu za Mbappea: Viniciusu preko 100 milijuna samo da ne produži ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 11:06

Parižani bi čekali ljeto 2024. samo kako bi Madriđanima vratili istom mjerom

Vrijeme neumoljivo teče, siječanj se bliži, a uprava Paris Saint-Germaina ne napreduje u pregovorima oko produljenja ugovora s Kyllianom Mbapeom. I polako se miri s činjenicom da će francuski napadač na zimu prijeći u Real Madrid. Parižani su ljuti, Kraljevski klub im je narušio reputaciju otmicom jedne od najvećih zvijezda i zato se Madriđanima namjeravaju osvetiti istom mjerom, po principu "oko za oko, zub za zub".

Naime, kako piše španjolski ABC, pariški klub polako pušta pipke prema Viniciusu Junioru. Po tko zna koji put. Brazilsko krilo bilo je na meti Paris Saint-Germaina prije četiri godine kada je mladi Brazilac dogovorio dolazak na Santiago Bernabeu, pokušali su se Parižani ubaciti u taj posao sa svih strana, ali bezuspješno.

Za predsjednika Reala Florentina Pereza Vinicius je nedodirljiv, a Brazilac je dodatno učvrstio takav status partijama na startu aktualne sezone. Dugo su ga čekali u Madridu, u prethodne tri godine nije pokazao puno, ali ove sezone je konačno eksplodirao u tandemu s Karimom Benzemom. Računajući sva natjecanja, Vinicius je u 18 utakmica zabio 10 i namjestio još osam golova, te je jedna od ključnih figura Kraljevskog kluba u aktualnoj sezoni

Međutim, nije baš previše plaćen. Prema šestogodišnjem ugovoru potpisanom u ljeto 2018., Vinicius dobiva nešto manje od tri i pol milijuna eura po sezoni, no to bi se uskoro moglo promijeniti jer mu, prema spomenutom izvoru, Real planira ponuditi produljenje za još tri godine, do srpnja 2027., uz povećanje plaće na oko osam milijuna eura.

I tu u PSG-u vide svoju šansu. Vlasnik pariškog kluba Nasser Al Khelaifi spreman je ponuditi Viniciusu šestogodišnji ugovor vrijedan 17 milijuna eura po sezoni - ukupno 102 milijuna eura - samo kako bi ga uvjerio da odbije produžiti ugovor s Real Madridom i dovede ga po istom principu kao što će njegov klub, vjerojatno, izgubiti Mbappea – besplatno, kao slobodnog igrača. Na tako nešto morao bi čekati do ljeta 2024. godine, kada 21-godišnjem nogometašu istječe ugovor s Real Madridom. Osveta se najbolje služi kada je hladna.

Vinicius se do sada zaklinjao da voli Real Madrid, rekavši da "želi još dugo godina igrati u Madridu", ali ostaje za vidjeti hoće li ga zov katarskog novca natjerati da se predomisli....

Preuzeto s mozzartsport.com.


Tagovi

Real MadridParis Saint-GermainVinicius JuniorKylian Mbappé

Ostale Vijesti