PSG ne može bez Ibre, ali niti bez Cavanija: Parižani se upisali u povijest s nevjerojatnim podvigom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.05.15. | 23:06

PSG je zaokružio sezonu četvrtim trofejom...

Europski tron još neko vrijeme će biti van dometa PSG-a, ali momčad iz Pariza zato nema konkurencije u domovini. Nakon što su osvojili prvenstvo, Liga Kup i Superkup, nogometaši Laurenta Blanca večeras su stigli i do pehara Kupa. U finalu su rutinski s 1:0 svladali drugoligaški Auxerre.

Danas je navijače PSG-a prvo razveselila vijest da Edinson Cavani i sljedeće sezone ostaje u klubu. Mediji su to shvatili kao potvrdu informacije da je Uprava ponudila Urugvajcu povišicu i produženje suradnje. A koliko je bitan za PSG, pokazao je Cavani i u finalu na Stade de Franceu. Čuda je na vratima skidao sjajni Donovan Leon, ali nije mogao ništa u 71. minuti kada ga je matirao Cavani nakon Verrattijeve "lopte s očima".

Bio je to 31. pogodak u sezoni za Cavanija, toliko je zabio još samo Lacazette iz Lyona. PSG je pak deveti puta osvojio Kup, postavši večeras tek druga momčad u povijesti nogometa koja je u domaćim natjecanjima osvojila četiri trofeja. U sezoni 2009/10 to je uspjelo još samo mađarskom Debrecenu...

Inače, PSG-ova pobjeda nad Auxerreom znači i da će Marseille direktno u skupine Europske lige, dok će u kvalikacije za isto natjecanje i šestoplasirani Bordeaux.

(Foto: Action Images)


 


Tagovi

PSGEdinson CavaniAuxerre

Ostale Vijesti