REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

PSG izdominirao Real, Courtois zaključao vrata dok se nije ukazao Mbappe, Pepov tsunami pogodio Sporting (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 15.02.22. | 22:56

Činilo se da će Parižani žaliti Messijev penal, dominaciju i promašaje, ali Mbappe u sudačkoj nadoknadi rješava sve

Činilo se da će Parižani žaliti Messijev penal, dominaciju i promašaje, ali Mbappe u sudačkoj nadoknadi rješava sve

Počela je nokaut faza najpopularnijeg ligaškog natjecanja i to bez pretjerivanja utakmicom koja je finale prije finala. Nije legao ponovljeni ples kuglica u Nyonu predstavnicima Real Madrida, jer su u ponovljenom ždrijebu dobili PSG koji je ovog ljeta slaganjem super-momčadi najavio što im je primarni cilj. I naravno da su sve oči bile uprte prema Parizu dok se u Lisabonu odigravalo blago rečeno očekivano 'gaženje' domaćeg Sportinga od strane brutalnog stroja Papa Guardiole. Slavio je City s 5:0, a posljednja minuta sudačke nadoknade bila je odlučujuća u utakmici PSG i Real Madrida kad je Mbappe pogodio za pobjedu 1:0.

U tom klišeju nazvanom finale prije finala koje se odigravalo u Parizu favorit je bio domaćin, a od početka su dominirali terenom prisilivši Real da se brani veliki dio susreta. Počeo je Pochettino ovaj susret bez Neymara, a bez njega istureni trozubac Di Maria, Messi i Mbappe je izgledao brutalno. Pogotovo u prvih 25 minuta prvog poluvremena kada su imali nekoliko dobrih prilika. Prva velika bila je ona kad je Mbappe izvrtio Carvajala na lijevoj strani pa poslao oštru loptu u sredinu, a Di Marijin udarac od bloka Militao otišao visoko preko gola. Radio je Mbappe puno problema desnom beku Reala, a zamalo mu je pobjegao i zabio u 18. minuti kad ga je sjajno uposlio Messi.

Koliko je PSG bio dominantan govori i podatak da Real u prvom dijelu nije šutirao nego jednom prema vratima Donnarumme. Nastavilo se isto i u drugom dijelu, a već u 50. minuti Courtois je spašavao Real. Odigrali su Parižani brzu akciju i lopta je stigla do Mbappea koji se okrenuo između dva braniča i prisilio vratara Reala na intervenciju. I opet je trajao pritisak, a onda u 61. minuti prilika za kojom će žaliti.

REUTERS/Gonzalo FuentesREUTERS/Gonzalo Fuentes

Carvajal nije imao puno rješenja za Mbappea, a u 61. minuti ga ruši u kaznenom prostoru na što sudac odmah pokazuje na bijelu točku. Izvođenje jedanaesterca preuzeo je na sebe Messi koji obično ovakve prilike realizira bez većih problema. No, ne i kad je Courtois na vratima. Loše je pucao Messi, a to pročitao vratar Reala i obranio.

Messijev penal pogledajte OVDJE.

Desetak minuta kasnije Pochettino je odlučio da se Neymar dovoljno odmarao, a iz igre je izvadio Di Mariu. PSG je tako postao još opasniji, a u 77. minuti bilježe još jednu veliku priliku. Messi je ostavio Mbappeu na lijevoj strani, a francuski napadač šutirao opasno, no po sreću Reala lopta je prošla tek pored vratnice. Opasan je bio Neymar u 87. minuti kad ga je proigrao Messi, ali Courtois mu je skratio kut i natjerao ga na lob kojim je prebacio vrata.

I onda kad se činilo da će se Real izvući ukazao se Kylian Mbappe. Nije mogao Courtois ništa kod ovog gola mladog Francuza koji je probio s lijeve strane kroz dvojicu i onda s ruba peterca probušio vratara Reala u posljednjoj minuti sudačke nadoknade za 1:0.

Pogodak Mbappea pogledajte OVDJE.

Koliko je PSG bio dominantniji dovoljno govori podatak da je Real uputio tek dva udarca prema golu.

Sporting je na svom terenu teško stradao od Manchester Cityja, jednog od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka ove sezone. Pepov stroj slavio je s 5:0 u Lisabonu, a zabijali su Mahrez (7'), Silva (17', 44'), Foden (32') i Sterling (58').

Golove Cityja možete pogledati OVDJE.

Uzvrati ova dva para igrat će se 9. ožujka.

LIGA PRVAKA, 1/8 FINALA:

Utorak, 15. veljače

Sporting – Manchester City 0:5

PSG – Real Madrid 1:0

Srijeda, 16. veljače

Inter – Liverpool 21:00

Salzburg – Bayern 21:00

Utorak, 22. veljače

Chelsea – Lille 21:00

Villarreal – Juventus 21:00

Srijeda, 23. veljače

Atletico Madrid – Manchester United 21:00

Benfica – Ajax 21:00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Kylian MbappéThibaut CourtoisLiga prvaka

Ostale Vijesti