Prvotimac Hajduka odlazi u Serie A, u njemu vide idealnu zamjenu za bivšeg dinamovca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.04.20. | 14:49

Vrlo vjerojatno je već odigrao svoju posljednju utakmicu u Bilom dresu

Ismajli je u Split stigao u veljači 2016. godine iz kosovskog KF 2 Korrikua. Prvih šest mjeseci proveo je u drugoj momčadi Hajduka da bi se onda na ljeto priključio prvoj momčadi. Iako je u početku bio dosta osporavan, malo po malo Isamjli je uhvatio kontinuitet te se u posljednje dvije sezone prometnuo u standardnog igrača splitske momčadi.

Njegov veliki napredak uočljiv je i na Transfermarktu koji ga danas vrednuje na 800 tisuća eura (prije dolaska koronavirusa vrijedio je milijun eura), a mnogi smatraju da bi se svojim načinom igre izvrsno uklopio u talijasnki nogomet.

Ismajli nije „prvi stoper“, ali je zato jedan od onih čije su predstave konstantne i koji malim, ali sigurnim koracima, iz utakmice u utakmicu napreduje. Veoma dobro drži poziciju, pouzdan je u skoku i nije sklon „dječačkim“ izletima na suparničku polovicu, a sve su to odlike kakve u Italiji itekako cijene.

Već neko vrijeme se piše o interesu Verone za braničem Hajduka, a taj bi se potencijalni transfer veoma lako mogao izrealizirati već ovog ljeta. Nekadašnji stoper Dinama, Amir Rrahmani, odlazi u Napoli, a Jurić na Ismajlija gleda kao idealnu zamjenu za njega.

Iako nema nikakvih naznaka koliko je Verona spremna izdvojiti za uslugama albanskog reprezentativca, nema sumnje kako će Hajduk teško pristati na sve manje od dva milijuna eura.

Povrh svega, Ismajli ima ugovor s Bilima do ljeta 2022. godine pa im ovo nije „zadnji vlak“ da na igraču nešto zarade. Bilo kako bilo, ovaj transfer itekako ima smisla te odlazak standarnog prvotimca Hajduka u Veronu ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ardian IsmajlitransferiIvan JurićLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti