Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Prvotimac hit-momčadi 1. HNL: „Svi znaju da je Hajduk moj klub“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 16:35

Najavio je subotnju utakmicu protiv Bilih.

Prije nešto više od godinu dana Anthony Kalik zamijenio je Split s Velikom Goricom. Požrtvovni Australac došao je u Hajduk u veljači 2016. godine na posudbu do kraja sezone da bi ga onda Bili otkupili od Central Coast Marinersa za svega 32 tisuće eura.

Kalik je naredne tri i pol sezone bio dio druge momčadi Bilih s tim da jednu polusezonu proveo na posudbi u Rudešu. Od veljače 2020. Australac je član Gorice, a koliko je to bio dobar potez za njega vidi se i po kretnji njegove tržišne vrijednosti koja je narasla za pola milijuna eura u odnosu na ono kakva je bila prije nego li je stigao u Turopolje.

Kalik se nametnuo u sastavu Valdasa Dambrauskasa, a zatim i Siniše Oreščanina te bi zajedno s Babecom i Sukom trebao voditi veliku bitku na sredini terena protiv svojeg nekadašnjeg kluba.

„Imam tetoviranog dječaka kako gleda prema Hajdukovom grbu i Poljudu, iako mi šalju poruke da slučajno u Splitu ne ponovim ono protiv Osijeka, nadam se da ćemo konačno prekinuti taj niz protiv Hajduka“, rekao je Kalik u razgovoru za Germanijak krajem prosinca prošle godine.

Australac je, uz kolegu Suka, poznat po tetovažama koje krase njegovo tijelo.

„Ovisan sam o tetovažama, planirao sam napraviti samo jednu ruku, ali na kraju sam sad skoro cijeli pokriven. Najdraža tetovaža mi je grb Hajduka na listu. Imam dječaka kako gleda ka Poljudu, to sam ja i moj dječački san. Imam ih toliko da im više ne znam ni broj. Prvu sam stavio s 18, već sam bio u Splitu i tetovirao sam Svetog Antu. Suka neću stići, ali ću mu doći blizu”, rekao je za Germanijak.

Naravno, čim raspored spoji Goricu i Hajduk on je prvi od kojeg svi žele dobiti koju riječ pa je tako Kalik sad za Dalmatinski portal najavio utakmicu protiv Hajduka koja je na rasporedu ove subote.

„Protiv Hajduka mi je malo drugačije. Svi znaju da je to moj klub. U početku mi je bilo čudno kada bi igrao protiv Hajduka, ali sam se već navikao“, rekao je Australac za Dalmatinski portal pa nastavio:

„Pratim sve utakmice, gledam. Izgledaju dobro. Kao da se poklopilo nešto. Ne primaju golove. Doveli su dosta dobrih pojačanja. Kao navijač mogu reći da sam zadovoljan. Mislim da će u subotu biti teška utakmica i za nas, ali i za njih“, istaknuo je, nakon čega je dao svoje viđenje što bi moglo biti presudno ove subote.

„Utakmica će sigurno biti fizički zahtjevna. Znamo ukoliko pobijedimo da ćemo se odvojiti. Možemo osigurati Europu, a s druge strane znamo koliko utakmica znači Hajduku. I njima je vrlo bitno“, zaključio je Anthony Kalik.

Cijeli intervju Anthonyja Kalika za Dalmatinski portal uoči subotnje utakmice između Gorice i Hajduka pročitajte OVDJE


Tagovi

Anthony KalikHajdukHNK GoricaHNLPrva HNLintervju

Ostale Vijesti