REUTERS/Justin Tallis
REUTERS/Justin Tallis

Prvo veliko pojačanje saudijskog kapitala: Trippier i službeno u Newcastleu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 09:23

Krenuli su slagati momčad jakih imena

Posljednjih dana neizvjesna je bila utrka saudijskog kapitala u pohodu na prvo veliko pojačanje u Newcastleu. Prvi izbor bio je desni bek Gordog Albiona i donedavna konkurencija našeg Šime Vrsaljka u Atletico Madridu, Kieran Trippier. 31-godišnjak je dogovorio ugovor na dvije i pol godine i tako postao prvo pojačanje za Eddieja Howea, a vraća se baš Howeu s kojim je surađivao i 2011. kada ga ej doveo na posudbu prvo iz Cityja, a onda i transferom sve dok nije prešao u Tottenham 2015. godine i potom 2019. u Atletico.

Klubovi nisu objavili odštetu, ali prema pisanju SkySportsa Newcastle je platio Atleticu 15 milijuna eura.

„Drago mi je što sam se pridružio ovom fantastičnom klubu. Zaista sam uživao u svom vremenu u Madridu, ali kada sam postao svjestan zanimanja Newcastle Uniteda i nakon što sam prije radio s Eddiejem Howeom, znao sam da je to mjesto gdje želim biti. Svjestan sam da je puno posla pred nama, ali dobro poznajem zahtjeve Premier lige i znam kako je ovo nevjerojatan klub s vrlo talentiranim igračima. Jedva čekam da počnem i uzbuđen sam što ću izaći na St. James' Park kao igrač Newcastlea“, izjavio je Trippier nakon stavljanja potpisa na ugovor s novim klubom.

Njegov dolazak trebao bi olakšati pregovaračku poziciju čelnicima Newcastlea s obzirom da je probio led za dolazak u najbogatiji klub na svijetu. Problem nije bio u novcu već u poziciji na kojoj se trenutno Newcastle nalazi, a to je pretposljednje mjestu u Premier ligi. Ostalo im je još 185 milijuna eura za potrošiti pa će biti zanimljivo vidjeti koga će još pridružiti Trippieru.


Tagovi

Kieran Trippier

Ostale Vijesti