Prvijenac Eriksena, savršeni hat-trick Eintrachtovog specijalca za Europsku ligu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 20:52

Uzbudljive utakmice na otvaranju šesnaestine finala EL.

Odigrano je prvih osam utakmica šesnaestine finala u Europskoj ligi, a nakon dvije večerašnji su domaćini praktički osigurali prolaz. Riječ je o Eintrachtu i Sportingu.

Nijemci su u Frankfurtu u Commerzbank Areni s visokih 4-1 isprašili RB Salzburg kojemu je odlazak Haalanda i Minamina ipak bio prevelik udarac na kadar. Prvo ime susreta bio je japanski napadač Daichi Kamada koji je postigao savršen hat-trick desnom (12') pa lijevom nogom (43'), a potom i glavom (53').

Goste je dotukao Filip Kostić tri minute kasnije, a gol nade za uzvrat u Austriji zabio je Hwang Hee-Chan iz penala pet minuta prije kraja.

S ovim hat-trickom, Kamada se barem privremeno izjednačio s Andražom Šporarom i Alfredom Morelosom na ljestvici strijelaca sa po šest golova, s tim da Morelos tek ima za odigrati prvi susret šesnaestine finala večeras (21:oo) protiv Brage u Glasgowu.

Inače, japanski napadač u Bundesligi nije zabio niti jedan pogodak. Vrlo raritetan slučaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inter je puno teže od očekivanog pobijedio Ludogorec u Bugarskoj s 2:0.

Prvijenac u dresu Nerazzurra postigao je Christian Eriksen u 71. minuti, na asistenciju Romelua Lukakua. Treba dodati kako je samo par trenutaka kasnije Danac uzdramo gredu bombom s dvadesetak metara, ali rezultat se do sudačke nadokande nije promijenio.

Tada je asistent kod prvog gola, Lukaku, poentirao iz penala za konačnih 2:0.

 

 

 

 

Nešto manje uvjerljiv Eintrachta bio je Sporting koji je s 3-1 porazio Basaksehir, iako su i oni gol primili tek u posljednjoj četvrtini utakmice.

Strijelci za lisabonsku momčad bili su Coates (3'), Šporar (44') i Vietto (51'); dok je Edin Višća iz jedanaesterca poentirao za nadu u uzvratu.

Dodajmo da je Šporaru asistirao nekadašnji bek Rijeke, Ristovski.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz Sevillu i Manchester United, remi je na gostovanju izvukao i Celtic koji je imao vodstvo kod Kopenhagena nakon gola Odsonnea Edouarda (14').

Međutim, N'Doye je u 52. minuti poentirao za neriješen rezultat i otvorenu igru u uzvratu na Celtic Parku.

Pred kraj utakmice vratar Ben Forster, koji im je obranom jedanaesterca protiv Rangersa donio naslov u kupu prije nešto više od mjesec dana, sada se ponovno iskazao.  Obranio je jedanaesterac u 79. minuti utakmice, ovog puta uz svesrdnu pomoć vratnice.

 

 

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Christian EriksenDaichi KamadaRomelu LukakuAndraž ŠporarHwang Hee-chanCelticOdsonne EdouardEdin VišćaSporting LisabonIstanbul BasaksehirLudogorecFC KopenhagenRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti