Prvi veliki test za Real ove sezone, Halilovića očekuje debi u dresu Barce (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.01.15. | 13:53

S velikim se nestrpljenjem očekuju uzvratni susreti španjolskog Kupa kralja.

Prvi će na teren u 20 sati izaći nogometaši Reala i Atletica. Momčad Diega Simeonea stiže na Santiago Bernabeu s velikom prednošću iz prvog susreta kada su Rojiblancosi pregazili Galacticose s 2:0.

Prvi je to veći test za Galacticose koji su ove sezone najavili lov na sve trofeje, a prva bi im titula vrlo lako mogla iskliznuti već večeras. Ipak, treba imati na umu kako rani pogodak Reala može stvoriti neizdrživ pritisak na Atleticu, a na ruku im ne ide ni podatak kako je Real u posljednjih osam Kup susreta postizao minimalno dva pogotka po utakmici. Upravo bi im to trebao biti minimum večeras ako žele uhvatiti produžetke. Osim toga, Real ne zna za pobjedu protiv Atletica u posljednja četiri međusobna okršaja, a zadnji se put to dogodilo u razdoblju od 1999.-2002. godine, a iduću je utakmicu Real dobio rezultatom 5:0. Slijedi li i večeras sličan rasplet?

No, Carlu Ancelottiju pak ne ide na ruku podatak koji kaže kako Atletico nikada u povijesti nije prosuo prednost od 2:0 kada su u pitanju utakmice Kupa.

Glavni adut Santiago Bernabeua bit će novopečeni dobitnik Zlatne lopte Cristiano Ronaldo kojeg će Ancelotti trebati više nego u bilo kojoj drugoj utakmici dosadašnje sezone koja je za Kraljeve i više nego uspješna.

Na jugoistoku Pirineja u Elcheu, kojih 400-njak kilometara dalje od Madrida, svoj će uzvrat odraditi momčad Barcelona. Luis Enrique pred ovaj revijalni susret (prva utakmica 5:0) nije pozvao veliku većinu svojih prvotimaca pa su tako u katalonskoj prijestolnici ostali Messi, Neymar, Luis Suarez, Bravo, Alba, Alves, Mascherano, Sergio Busquets i Iniesta, dok Xavi još uvijek vuče ozljedu. Naš Ivan Rakitić pozvan je za ovaj ogled, a sve će oči biti uprte prema našem drugom igraču u Barci Alenu Haliloviću.

Naime, Halilović će vrlo vjerojatno dobiti priliku tijekom drugog poluvremena s obzirom na to da Enrique utakmicu počinje s Pedro i Adamom na krilima, dok će u vršku napada biti Munir. Jedina alternativa navedenima bit će upravo Halilović, ali i polivalentni Rafinha.

Susret Elchea i Barcelone na rasporedu je u 22 sata, nakon čega će biti poznati svi sudionici četvrtfinala španjolskog Kupa.

Kup kralja, prve utakmice:

Atletico – Real Madrid 2:0 (Garcia 58', Gimenez 79')
Barcelona – Elche 5:0 (Neymar 35' i 59', Suarez 40', Messi 45', Alba 56')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Kup kraljaAtletico MadridElcheBarcelonaReal Madrid

Ostale Vijesti