Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Prva ljetna bomba! Još jedan Englez u Bayernu, osobni uvjeti dogovoreni, potvrda sljedećeg tjedna!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 13:00

Zahvalio se Unitedu, Chelseaju i Newcastleu, a ako njegov klub bude inzistirao na aktiviranju otkupne klauzule, Bavarci će za njega morati isplatiti 59 milijuna eura.

Možda je Euro u fokusu svih nogometnih sladokusaca, ali iako ljetni mercato još uvijek nije službeno otvoren, jedna velika prodaja uskoro bi mogla biti dogovorena!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, prema informacijama Davida Ornsteina iz The Athletica, a nešto kasnije se u 'vlak ukrcao' i Fabrizio Romano, izgleda kako je krilni napadač Crystal Palacea, Michael Olise, na koračić od transfera u Bayern! Iako su za njegovim uslugama interes pokazali Manchester United, Newcastle i Chelsea, 22-godišnje desno krilo Crystal Palacea svima se redom zahvalio te je svoj fokus u potpunosti prebacio na Bayern koji je s njim u ekpresnom roku dogovorio osobne uvjete!

Olise je, dakle, odluku donio. Financijski detalji zasad nisu poznati, ali pretpostavka je da novac nije bio ključni razlog zašto je odabrao Bayern. Jer iako je minhenski klub jedan od najvećih na svijetu, United, Chelsea i Newcastle mogu platiti više. Ali, Mladen Grdović i Bepo Matešić davno su objasnili kako ‘nije u šoldima sve’.

Što se tiče odštete, Olise ima otkupnu klauzulu u iznosu od 59 milijuna eura koju će Bavarci, očekivano, pokušati malo sniziti. No, ako društvo sa Selhurst Parka ostane ustrajno u svojem zahtjevu da se otkupna klauzula aktivira, u tom slučaju Olise će postati četvrti najveći ulazni transfer u povijesti njemačkog giganta koji je dosad više izdvojio samo za Harryja Kanea (95 milijuna eura), Lucasa Hernandeza (80 milijuna eura) te Matthijsa de Ligta (67 milijuna eura).

Inače, Olise je prve nogometne korake napravio u Arsenalu, da bi onda sedam godina bio član Chelseajeve akademije. Jednu sezonu potom je odradio u omladinskom pogonu Cityja, da bi se onda skrasio u Readingu gdje je prvo završio juniorski staž, a onda postepeno dogurao do prve momčadi gdje je zabljesnuo. Crystal Palace doveo ga je prije tri godine za 9.3 milijuna eura, a iako je u mlađim uzrastima igrao za reprezentaciju Francuske, ovaj mladić može igrati za čak četiri različite reprezentacija budući da mu je majka Francuskinja porijeklom iz Alžira, otac Nigerijac, dok je on rođen u engleskoj metropoli.

Bilo kako bilo, Oliseov transfer u Bayern je u ‘here we go’ fazi, što u prijevodu znači da se koferi ubrzano pakiraju, a videa predstavljanja već polako montiraju. Kad će Olise u München, a videa u javnost? Ako ne bude većih promjena, već sljedećeg tjedna mogla bi osvanuti i službena potvrda. Ljetni prijelazni rok nije ni započeo kako treba, a prva bomba samo što nije detonirana.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Michael OliseCrystal PalaceBayernLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti