Prva europska nacionalna liga proglasila prvaka, Hrvat se okitio naslovom

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.04.20. | 14:22

Hoće li ovo pokrenuti lavinu?

Prva europska nogometna liga koja je, kao posljedica obustave i neizvjesnosti oko mogućnosti njenogo okončanja, proglasila prvaka, jest belgijska Jupiler Pro League.

Prvak je Club Brugge našeg Mateja Mitrovića te je tako Požežanin uzeo naslov državnog prvaka nakon što mu je to izmaklo učiniti s Rijekom 2017. Naime, transferiran je u turski Bešiktaš već u siječnju te godine.

Odbor rukovoditelja Jupiler lige oglušio se na naputke UEFA-e i zaključio sezonu uzevši u obzir poredak u trenutku prekida kao konačan. Osim što je Brugge prvak, u kvalifikacije za Ligu prvaka ići će Gent, još jedan klub poznat Rijeci koji ju je prošlo ljeto u kvalifikacijama za Ligu Europe tijesno izbacio.

 

 

Ostala mjesta koja vode u Europu iz ove zemlje još nisu poznata, s obzirom da odbor još nije donio odluku o odigravanju finala kupa. Također, tema je bila i odigravanje naredne sezone. Previše varijabli u toj jednadžbi još uvijek je nepoznato, no blizu je odluka da nijedan klub ne ispadne u drugu ligu. A u njoj tekuća sezona još ''visi u zraku'', odnosno na nju se ova odluka o zaključenu (još uvijek) ne odnosi.

UEFA je u srijedu dostavila naputak da nacionalne lige probaju naći način da okončaju lige zaključno sa 3. kolovozom te da još ne proglašavaju sezone gotovima. Međutim, Belgijanci su odlučili ići svojim putem, a hoće li biti ikakve reakcije iz Nyona – ostaje da vidimo.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

GentRijekaClub BruggeJupiler ligaBelgijaMatej Mitrović

Ostale Vijesti