Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Prošlosezonski standardni branič Istre 1961 vratio se u Slavoniju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.09.21. | 09:32

U prvom mandatu osvojio je trofej pa se u klubu nadaju kako bi se s njim u momčadi povijest mogla ponoviti.

Zadnje dvije sezone jedan od najstandardnijih igrača Istre 1961 Josip Tomašević odlučio je kako je vrijeme za povratak kući u Slavoniju te je potpisao ugovor s drugoligašem Cibalijom.

Tomašević se tako nakon četiri godine vraća u Vinkovce. U prvom mandatu je stigao u ljeto 2015. godine te je s Cibalijom izborio ulazak u Prvu ligu pa se u Vinkovcima nadaju kako bi se povijest mogla ponoviti.

27-godišnji branič prve nogometne korake napravio je u Graničaru iz Županje od kud je kao talentirani klinac stigao u akademiju NK Osijeka. U Gradskom vrtu je prošao sve mlađe kategorije te je u lipnju 2013. godine dočekao i debi za prvu momčad i to svih 90 minuta u dvoboju protiv Rijeke.

Međutim, taj susret mu je ostao prvi posljednji službeni za NK Osijek, a karijera ga je dalje vodila preko NK Novigradu i Cibalije prema Rudaru iz Velenja pa sve do Istre 1961.

U Pulskog prvoligaša stigao je u ljeto 2019. godine te se već od drugog kola izborio za standardno mjesto u zadnjoj liniji. U prvoj sezoni na Aldo Drosini odigrao je 31 prvenstveni susret, dok je u drugoj participirao u 20 utakmica.

Cibalia ove sezone definitivno ima velike ambicije, a dokaz tome je dobro odrađen prijelazni rok pa su tako prije Tomaševića u Vinkovce stigla dobro poznata prvoligaška imena poput Mateja Jelića, Domagoja Pušića, Filipa Jazvića te Roberta Perića – Komšića.



Tagovi

Prva HNLDruga HNLCibaliaJosip TomaševićMatej JelićFilip JazvićDomagoj PušićRobert Perić-Komšić

Ostale Vijesti