Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Prošlog ljeta stigao je u Dinamo, a ovog će minute potražiti na posudbi u Gorici

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 16:39

Teško se mogao izboriti za nastupe u jakoj konkurenciji napada Modrih

Kad je Dinamo prošlog ljeta prodao Marija Gavranovića u turski Kayserispor brzo su potražili alternativu u napadu, a na Maksimir se s kratke posudbe vratio Deni Jurić. Australski napadač došao je u ljeto nakon dobre sezone u dresu Šibenika gdje je zabio 11 golova i tri puta asistirao u 33 nastupa. Između ostalih zabio je i Dinamu, a to je bilo dovoljno za Modre da ga otkupe za milijun eura i probaju s njim.

Računali su u Maksimirskoj 128 da će ostati još jednu sezonu u narančastom dresu no brzo je predstavljen u plavom dresu. Jurić je karijeru počeo u mlađim kategorijama Sesveta. U međuvremenu je lutao od Solina, Triglava, Rudeša i Hajduka, a punu afirmaciju doživio u Šibeniku. Imao je tog ljeta i dogovoren transfer s Osijekom, ali se u igru uključio Dinamo.

Za Dinamo je prošle sezone upisao 20 nastupa u svim natjecanjima, a zabio je tek dva gola i dva puta asistirao. Posljednji put je igrao 20. ožujka u 28. kolu protiv Slaven Belupa i to tek jednu minutu kad je u sudačkoj nadoknadi ušao umjesto Brune Petkovića.

S obzirom na gužvu u napadu Dinama i da će udarni tandem biti Petković-Drmić za 24-godišnjeg napadača je bilo bolje pronaći klub u kojem će igrati. To će ove sezone biti Gorica u koju će iz Dinama otići na jednogodišnju posudbu. Tamo bi Jurić trebao činiti špicu momčadi Samira Toplaka u tandemu s mladim Caio Da Cruzom koji je prošle sezone zbijao u juniorskoj ligi, a onda pokazao i na seniorskoj razini što može.


Tagovi

Deni JurićDinamo ZagrebHNK Gorica

Ostale Vijesti