Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Prošlog ljeta je stigao u Slaven Belupo, sad bi se mogao vratiti kući

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 01.02.22. | 14:01

Nije bio u sastavu za utakmicu prvog kola nastavka HNL-a u slavlju protiv Osijeka

Proteklog ljeta u Slaven Belupo stiglo je nekoliko igrača koji su trebali nadomjestiti odlaske Knolla, Lulića, Bačelića-Grgića i drugih koji su otišli iz Koprivnice. Tako je među onima koji su popunjavali rupe nastale odlascima bio i bosanskohercegovački napadač Nedim Hadžić. Ovaj 22-godišnjak stigao je među Farmaceute iz Mladosti s kojom je igrao u BiH Premijer ligi. Oduševljavao je tamošnje navijače svojim igrama pa je u 35 nastupa za Mladost zabio 12 golova.

Isti efekt nije postigao u HNL-u. Upisao je tek devet nastupa, a nijednu utakmicu nije odigrao 90 minuta. U Kupu je zaigrao dva puta i nije tresao mreže, a u svih 12 nastupa za Slaven zabio je tek dva gola.

Prošlo kolo Slaven Belupo je nadigrao Osijek na Gradskom vrtu i slavio s 2:1, a Hadžića nije bilo u sastavu. Izgledalo je to kao nagoviještaj njegovog odlaska iz Koprivnice, a prema pisanju BiH medija već ima dogovoren novi klub.

Kako doznaje Sportsport.ba, na proljeće će nositi dres tuzlanske Slobode, a priključit će im se na pripremama u Medulinu. Sarajliji će Sloboda biti peti klub u karijeri nakon što je ranije nastupao za matično Sarajevo, portugalski Leixoes te Mladost iz Doboj Kaknja.


Tagovi

Nedim Hadžić

Ostale Vijesti