Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prošle sezone je ispao iz mađarske elite, a sad je pred potpisom za rumunjskog velikana

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 06.09.21. | 14:46

Stigao je u Hajduk kao golgeter, a onda stekao reputaciju jednog od bezopasnijih napadača

Prošle sezone u mađarskom DVTK okupila se mala kolonija poznatih HNL imena koje je vodio novi trener Slaven Belupa Zoran Zekić. Ekipa je u grčevitoj borbi na kraju ispala iz eltinog društva mađarskog nogometa, a dio te ekipe bio je i nekadašnji golgeter Slaven Belupa i igrač Hajduka Mirko Ivanovski koji je tamo proveo dvije godine.

Nakon ispadanja kolonija se raspala i raspršila po drugim klubovima ili u potrazi za novim angažmanima, a među potonjima je bio i Ivanovski kojeg sad tek potpis dijeli od novog posla. Makedonski napadač dogovorio je sve uvjete s rumunjskim velikanom Dinamo Bukureštom, a potpis jednogodišnjeg ugovora bi trebao uslijediti u utorak.

Ivanovski je u HNL-u nastupao u Slaven Belupu i Hajduk. Za Farmaceute je u 66 nastupa 27 puta tresao mreže i s reputacijom golgetera stigao u Split. No, reputacija je brzo nestala, zabijao je tek po jedan Inter Zaprešiću i Rudešu te dva Istri. Ozljeda uoči zimske stanke ga je izbacila iz ritma utakmica, a onda su u Hajduku odlučili da ga nakon jedne sezone i 25 nastupa otpuste.

Ovaj makedonski napadač nogometni put započeo je u rodnoj Bitoli, a karijera ga je vodila dalje u klubove Makedoniju, Slaviju Prag, Arku Gdyniju, Astru, CFR Cluj, Videoton i turski Boluspor odakle je na kraju došao u Koprivnicu 2016. godine.

Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije ima 27 nastupa i jedan gol.


Tagovi

Mirko IvanovskiMakedonska nogometna reprezentacijaSlaven BelupoHajduk

Ostale Vijesti