Prošle sezone igrao je za Dinamo, a sad odlazi na posudbu u Argentinos Juniors

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.09.20. | 12:54

Trebao je biti veliko pojačanje Modrih, ali njemu je od nogometa bilo važnije uživanje na Jadranu.

Trebao je to biti zalog za budućnost, njegov 'impuls' nije se očekivao odmah, već su u Maksimirskoj 128 smatrali da će s vremenom od ovog igrača stvoriti novu megazvijezdu svoje momčadi koja će jednoga dana ostvariti ogroman transfer.

Kako bi se osigurali, dogovorena je prvo posudba u trajanju šest mjeseci, Dinamo je za nju izdvojio oko 300 tisuća eura, ali sve to je bilo praktički nebitno jer su svi vjerovali da će na kraju sezone njegov ugovor sigurno biti otkupljen.

Pogađate, to se nije dogodilo.

Mathias Godoy stigao na velika, a otišao na mala vrata. Naravno, puno bi bolje bilo da je situacija bila obratna, kao što je to bio slučaj kod Danija Olma.

Naravno, nije ni ovaj brzonogi Argentinac jedini krivac za sve. Pandemija koronavirusa zaustavila je, kako HNL, tako i nogomet diljem svijeta, a ovaj talentirani mladić u svega tri nastupa, koliko ih je skupio za drugu momčad prije nego li je nogomet stopiran diljem sivjeta, nije uspio uvjeriti čelnike zagrebačkog kluba da mu otkupe ugovor. Da bi stvar bila gora, Godoy je prije mjesec dana objavio slike s Jadrana gdje je uživao u blagodatima naše obale, iako je u klubu javio da je 'ozlijeđen'. Već tada je bilo jasno kako se njegova europska avantura bliži svojem kraju.

Godoy se vratio u Argentinu, a iz Atletico Raffaele odmah su ga poslali na novu posudbu. Europa je ispala iz svih kombinacija, a Godoy će tako karijeru nastaviti u Argentinos Juniorsu koji ga je doveo na jednogodišnju posudbu.

Talentirani središnji napadač tako će narednih godinu dana provesti u klubu koji je proizveo igrače poput Diega Placentea, Nicolasa Gonzaleza i Lucasa Barriosa, ali Argentinos nema opciju prvootkupa njegovog ugovora.

Dodajemo za kraj kako njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1,8 milijuna eura, a ugovorno je vezan za Atletico Raffaele još dvije godine.

(foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

 


Tagovi

Atletico RaffaelaArgentinos JuniorsposudbatransferiMatias Godoy

Ostale Vijesti