Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Prometno na Poljudu: Još tri igrača bi uskoro mogla napustiti Hajduk

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 18:19

Dvojica bi išla na posudbu, a jedan bi se mogao priključiti bivšem suigraču

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius radi punom parom na sređivanju momčadi za iduću sezonu. Već ranije su otpisani igrači poput Mije Caktaša, Bassela Jradija, Darka Nejašmića, a jučer je donio odluku da neće produživati suradnju ni s posuđenima Umutom Nayirom, Nihadom Mujakićem i Darkom Todorovićem.

Prema pisanju 24 sata, Nikoličiusova metla se nastavlja u poljudskoj svlačionici pa je novom BiH premierligašu Posušju ponudio dvojicu igrača na posudbu. Riječ je o donedavnom prvom vrataru Joispu Posavcu i veznjaku Mariju Čuiću koji je rušio Dinamo na Maksimiru pretprošle sezone s dva pogotka i nestao. Pregovori s Posušjem su u tijeku, a već ove zime Hajduk i Posušje najavili su suradnju u budućnosti, pogotovo zbog toga što se Lukša Jakobušić odlučio ukinuti drugu momčad Bijelih.

Vratar Posavec u Hajduk je stigao prije tri godine iz Palerma na posudbu kao veliko pojačanje među vratnicama, a godinu kasnije je otkupljen. Prošle godine pružao je dosta loše igre i neshvatljivo griješio pa je premješten na klupu, a zamjena je stigla u vidu Lovre Kalinića. Za prvu momčad Hajduka je skupio 77 nastupa, a prema Transfermarktu vrijedi 700 tisuća eura.

Čuić je u prošloj sezoni za Hajduk skupio samo devet nastupa, a 16 utakmica odigrao je za drugu momčad u 2. HNL. Kako smo već spomenuli, druga momčad se ukida pa bi odlazak u Posušje mogao biti izvrsna prilika za skupljanje minuta u seniorskom nogometu u ovoj fazi karijere.

Prema informacijama 24 sata, s Poljuda bi mogao otići i Leon Kreković kod nekadašnjeg suigrača Stipe Radića u belgijski Beerschot. Poslije posudbe u Dugopolju u Split se neće vratiti, a Belgijanci su zadovolji apetite Hajduka. Radić je tamo od zime i odmah je upao u prvih jedanaest.


Tagovi

HajdukJosip PosavecLeon KrekovićMario ČuićposudbaHNL

Ostale Vijesti