Denis Kapetanović/Pixsell
Denis Kapetanović/Pixsell

Prometno na Kvarneru: Velika želja Sergeja Jakirovića na korak do potpisa, Olimpija na Rujevici našla pojačanje?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.12.22. | 13:43

Jakirović je navodno sam uključen u pregovore oko svoje velike želje, Rijeka bi u smjeru Mostara mogla poslati nekoliko igrača koji se nisu uspjeli nametnuti, a u međuvremenu blizu odlaska iz kluba i talentirani Bristrić koji je prošle sezone pokazao potencijal igrajući za Hrvatski dragovoljac.

Po svojem dolasku u Rijeku, a čak i prije njega, Sergej Jakiriović je upravi obznanio imena nekoliko igrača s kojima bi volio surađivati i za koje očekuje kako će klub pokušati dovesti kako bi se svi ciljevi lakše ispunili. Iz Dinama su na posudbu stigli Antonio Marin i Deni Jurić, Emir Dilaver je kao slobodan igrač maksimirsku šumu zamijenio kvarnerskim zaljevom, a već neko vrijeme se radi i na dolasku Nike Jankovića koji se, izgleda, skoro pa u svakom prijelaznom roku povezuje s Rijekom.

No, Janković je sada bliži no ikad prije, ponajviše zbog Sergeja Jakirovića s kojim ima izvrstan odnos i kojem se Janković već dokazao igrajući u Zrinjskom. Plemeniti veznjak bio je blizu prelaska u Rijeku i prije godinu i pol dana, Rijeka je po prodaji Štefulja i Nevistića u Dinamo dogovorila kako će u suprotnom smjeru trojica igrača koji u tom trenutku nisu u najužim planovima za prvu momčadi Plavih(Jurišić, Karrica), a iako su još tada prepoznali potencijal, Janković ipak nije bio spreman 'trajno' preseliti na Rujevicu te je odbio takvu mogućnost.

Godinu i pol dana kasnije, situacija se promijenila. Jankovića Rijeka sada pokušava dovesti na posudbu, Dinamo nema ništa protiv takvog ishoda, a isto vrijedi i za samog igrača. Ipak, nešto se pita i Zrinjski gdje je Janković na posudbi do kraja ove sezone, a bez njihove dozvole Jankovićev prelazak u Rijeku nije ostvariv. Kako bi 'omekšali' Mostarce, iz Rijeke su spremni Zrinjskom dati nekoliko igrača koji se ove sezone nisu nametnuli u prvoj momčadi.

Pregovori i dalje traju, navodno se situacija razvija u veoma dobrom smjeru te je konačan dogovor blizu, ali isto tako on još nije postignut.

S druge strane, Riječani bi se u narednih 10-ak dana trebali pozdraviti s još nekoliko igrača. Mateo i Damjan Pavlović, Bušnja, Karrica, Lunetta, Jurišić, Merkulov, Solano i Alvarez su dobili od uprave 'zeleno svijetlo' da potraže novi angažman (neki od njih vjerojatno će preseliti u Mostar), a tek treba vidjeti tko će od navedenih u tome uspjeti. Grijesi bivšeg sportskog direktora Robeta Palikuče ne mogu se preko noći riješiti, statuse igrača koje je on doveo, a kasnije su se pokazali sve samo ne dovoljnu kvalitetnu za dres Rijeke, nije tako jednostavno riješiti, ali zato svi oni mogu slobodno tražiti novi klub.

Jedan od igrača koji se ove sezone, očekivano, nije nametnuo za svoju minutažu u dresu Rijeke, Admir Bristrić, navodno je blizu prelaska u Olimpiju. On bi, baš poput Posaveca iz Varaždina, trebao preseliti na Stožice, a Rijeka na taj način želi skratiti preveliki roster. Vučkić je otišao na daleki Tajland, Vuk u Pulu, Bristrić je blizu Ljubljane, a prema svemu sudeći, takvih će odlazaka biti još podosta do početka drugog dijela sezone…



Tagovi

HNK RijekaRijekaNiko JankovićZrinjski

Ostale Vijesti