Action Images via Reuters/Phil Noble
Action Images via Reuters/Phil Noble

Promet na Nou Campu: Aubameyang ulazi ako Dembele izađe iz svlačionice Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 12:58

Gabonac je izgubio povjerenje Artete, čini se da će 32-godišnjak karijeru nastaviti u redovima Blaugrane.

Barcelona treba Aubameyanga, i Aubameyang treba Barcelonu.

Gabonski napadač godinama je bio prva violina Arsenala, ali dolaskom Mikela Artete na Emirate, neke ustaljene prakse su se počele mijenjati. Uskoro je isplivala na površinu problematična disciplina ovog talentiranog golgetera, pa je nedavno isti i udaljen iz prve ekipe, zbog nepoštivanja klupskih pravila ponašanja.

Iako je španjolski stručnjak nekoliko puta naglasio kako će se situacija s Aubameyanog analizirati od utakmice do utakmice, glasine zimskog prijelaznog roka su polako počele gurati Aubu van Londona, pa je postalo jasno da je Aubameyang s jednom nogom vani. Jedini je problem što igrač takvog kalibra ima i visoke prohtjeve čime je broj zainteresiranih klubova koji imaju realne šanse za njegov potpis itekako smanjen.

Spominjao se i Al-Nassr s Bliskog otoka, no Aubameyang je njihovu ponudu odbio, što će, ako se neki stvari poklope, biti itekako dobra odluka. Naime, kako prenosi britanski Daily Mail, Barcelona je spremna prihvatiti Aubameyanga (uz smanjenje plaće) ali samo ako ode Dembele. Ousmane je često ozljeđen i premda ima neosporne nogometne kvalitete, svakako je igrač upitne spreme. Već se nekoliko dan intenzivno spominje PSG koji je spreman platiti odštetu za Dembelea, čime i priča o prelasku Aubameyanga dobiva na realitetu.

Podsjećamo još jedanput, “deadline” zimskog prijelaznog roka je večeras u ponoć za većinu zemalja sa zapada Europe. Do tada s nestrpljenjem pratimo situaciju na mercatu koji že nam gotovo sigurno danas donijeti još koju “bombu”.


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangArsenalBarcelona

Ostale Vijesti