Promenada na San Siru: Milan prodaje Halilovića, nedokazanu nadu od 40 milijuna eura i još petoricu igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 12:13

Nakon nekoliko kupovina, vrijeme je za prodaju.

Uprava Milana posljednjih je dana u pravoj transfer ofenzivi.

U srijedu navečer konačno je i službeno predstavljeno glavno pojačanje ovog ljeta, Sandro Tonali, koji je stigao na jednogodišnju posudbu za deset milijuna eura, uz obvezu trajnog otkupa sljedećeg ljeta za dodatnih 25 milijuna eura.

Osim sjajnog veznjaka, ranije su dogovoreni ostanci Zlatana Ibrahimovića, Alexisa Saelemaekersa i Simona Kjaera, a za sitniš od 480 tisuća eura doveden je 20-godišnji mladi reprezentativac Francuske iz B momčadi Lyona, desni bek Pierre Kalulu.

Jedan od boljih poslova ovog ljeta mogla bi se pokazati posudba Brahima Diaza, 21-godišnjeg ofenzivnog veznjak i po potrebi krilnog igrača iz Real Madrida, a Rossoneri planiraju još nekoliko imena kojim bi pojačali aktualni kadar trenera Stefana Piolija.

Naravno, to je s druge strane otvorilo rampu za odlazak nekoliko igrača koji su proglašeni viškom iz ovog ili onog razloga, a kako prenosi Calciomercato, talijanski velikan želi prodati ili pustiti besplatno sedam nogometaša do kraja ovog prijelaznog roka.

Nama najzanimljiviji svakako je status Alena Halilovića. Nekadašnji hrvatski reprezentativac napunio je 24 godine u lipnju, pred njim su tek najbolje godine karijere, ali čini se kako ih neće provesti u redovima milanskog giganta.

Pioli ne računa na njega ni nakon povratka s posudbe iz Heerenveena, piše Calciomercato, te će gledati kako ga prodati za što bolje novce, iako je njegova vrijednost prema Transfermarktu danas procijenjena na tek milijuna eura.

Najvažniji artikl koji je na izlogu San Sira definitivno je Lucas Paqueta koji je trenutno procijenjen na 20 milijuna eura, prema Transfermarktu, a prije nešto više od godinu i pol dana doveden je iz Flamenga za 38,4 milijuna eura. Za njega je interes pokazao Lyon, ali kupit će ga tek ukoliko odu minimalno dvojica od trojca Depay, Aouar, Reine-Adelaide.

Preostalu petoricu koji su na prodaju – a neki bi mogli biti pušteni besplatno – redom čine Andrea Conti, Davide Calabria, Rade Krunić, Diego Laxalt i Leo Duarte.

(Foto: EXPA/laPresse/Spada)


Tagovi

Alen HalilovićLucas Paqueta

Ostale Vijesti