PROLJEĆE (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.11.18. | 22:52

Prelijepa (i maglovita) večer u Maksimiru!

Dinamo je uspio! Dinamo je izborio proljeće u Europi! Iako se to cijeli tjedan „znalo“, iako se to „osjećalo“, trebalo je odigrati tih 90 minuta protiv Spartaka iz Trnave na Maksimiru i osvojiti najmanje bod. Dinamo je uspio, pobijedio je s 3:1 i nakon 49 godina prvi će puta dočekati Božić u Europi.

Iako se igralo pod gustom maglom, hrvatski prvak je u prvom dijelu u potpunosti nadigrao Spartak i na odmor otišao sa zasluženom prednosti od 2:0. No, Spartak je sredinom drugog dijela smanjio i unio nervozu u redove Bjeličine momčadi koju je otklonio Mislav Oršić desetak minuta prije kraja pogotkom za konačni rezultat.

Dinamo sada ima maksimalnih 12 bodova, pet više od drugog Fenera kod kojeg Modri gostuju  za tri tjedna. Dinamu je u Istanbulu dovoljan bod za prvo mjesto u skupini.

> TIJEK UTAKMCIE

Svega sat vremena prije utakmice situacija s maglom nije obećavala, iz novinarske lože jedva se vidjela istočna tribina, međutim do početka utakmice situacija se popravila i činilo se kako će se utakmica moći odigrati u regularnim uvjetima.

Međutim, čim je utakmica počela magletina se ponovno pojačala i ma terenu je bilo jedva vidljivo. No, i u takvim uvjetima Dinamo je dokazao da je puno bolja momčad od Spartaka i na odmor se otišlo s prednosti Plavih od 2:0.

Nakon što su izgledne šanse propustili Arijan Ademi, Amer Gojak, Amir Rrahmani i Izet Hajrović, Plavi su napokon poveli u 22. minuti utakmice. Gojak je iz blizine petom poentirao za zasluženo vodstvo Dinama.

 

 

Magla je i samim igračima otežavala igranje, Dinamo je i dalje dominirao, a na korak do prezimljavanja Plavi su stigli u 35. Petar Stojanović je centrirao, a desni bek gostiju Andrej Kadlec ugurao je loptu u vlastitu mrežu.

 

 

Spartak je, nogometnim rječnikom, u prvom dijelu svega dva puta prešao centar, uputio je dva uarca koja nisu išla u okvir Livakovićevog gola, a Dinamo je imao 11 udaraca od čega ih je 11 išlo u okvir gola Martina Chudyja.

Dinamo je i u nastavak krenuo dominantno, Plavi su kontrolirali utakmicu, no Spartak je ipak stigao smanjiti prednost. Vakhtang Chanturishvili je „slomio“ Petra Stojanovića i neobranjivo pogodio za povratak Spartaka u utakmicu.

 

 

Sve je bilo riješeno u 78. minuti utakmice kada je Mislav Oršić zabio na asistenciju Mislava Petkovića uza konačnih 3:1.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/MqkM" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Do kraja utakmice Plavi su sigurno sačuvali stečenu prednost i dočekali ono što su generacije Dinamovih nabijača čekale – europsko proljeće!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Spartak Trnava

Ostale Vijesti