Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Proglašen najbolji hrvatski igrač futsala za 2021.

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 13:56

Specijalizirani hrvatski futsal portal CROFutsal održao je sedmi izbor za najboljeg hrvatskog igrača futsala.

Najbolji hrvatski igrač futsala u 2021. je Josip Suton, prema tradicionalnom izboru specijaliziranog hrvatskog futsal portala CROfutsala. Ovo je bio najneizvjesniji izbor do sada, do posljednjeg trenutka vodila se grčevita borba za najboljeg u 2021., a na kraju je prvi puta od kada se dodjeljuje "Trofej CROfutsal", titulu ponio Josip Suton.

Josip Suton (33) rodom je iz Mostara i član je talijanskog prvoligaša Came Dossona, dok je prošlu sezonu proveo u talijanskoj Meta Cataniji. Najveći dio svoje futsal karijere proveo je u dresu Splita, a prije odlaska u inozemstvo jednu sezonu proveo je u Vrgorcu. Suton je dugogodišnji član hrvatske futsal reprezentacije i nalazi se na popisu putnika za Euro 2022 koji će se od 19. siječnja do 6. veljače održati u Nizozemskoj.

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Suton je dobio najviše bodova stručnog žirija (5), završio je drugi po broju glasova čitatelja (4 boda), a od novinarskog žirija, među kojim je bio i novinar Germanijak.hr-a, dobio je dva boda. Suton je ukupno zaradio 11 bodova, tek jedan više od prošlogodišnjeg osvajača Žarka Luketina i najboljeg iz 2017., Darija Marinovića.

"Josipu Sutonu čestitamo na osvojenom priznanju u ime redakcije CROfutsal magazina. Zahvaljujemo se ovim putem i svim članovima stručnog i novinarskog žirija koji su sudjelovanjem u žiriju podržali ovaj izbor. Očekujemo da će Sutonu trofej biti uručen uskoro u sklopu okupljanja reprezentacije pred odlazak na Europsko prvenstvo u Nizozemsku, o čemu ćemo Vas pravovremeno izvijestiti na našim stranicama. Bravo Jopa!", napisao je glavni urednik CROfutsala, Jerko Šimac.

Cjelokupni pregled glasova prema glasačkim tjelima, konačni poredak i dosadašnju listu osvajača Trofeja CROfutsal možete pronaći OVDJE.



Tagovi

FutsalJosip SutonTrofej CROfutsal

Ostale Vijesti