REUTERS/Ibraheem Al Omari
REUTERS/Ibraheem Al Omari

Profesorov Oman nije izdržao, Mancinijevi Saudijci preokretom u 90+6. minuti stigli do pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 20:59

Pomoćni sudac je prvo označio zaleđe, ali iz VAR sobe su potom javili da je sve bilo čisto...

 U susretu 1. kola F skupine Azijskog nogometnog prvenstva koje se održava u Katru, Saudijska Arabija je preokretom u završnici utakmice sa 2-1 pobijedila Oman kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Oman je sve do same završnice bio na rubu prvog velikog iznenađenja na Azijskom prvenstvu, međutim Saudijci, koje vodi talijanski stručnjak Roberto Mancini, su u završnici susreta uspjeli okrenuti rezultat, a pobjednički gol zabili su u šestoj minuti nadoknade.

Počelo je sjajno za Ivankovićevu ekipu. Hassan Al-Tambakti je u 14. minuti povukao Muhsena Al Ghassanija, a australski sudac Shaun Evans pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je sigurno izveo Saalah Al Yahyaei.

Oman se sjajno branio, a sredinom drugog dijela imao je zlatnu priliku udvostručiti svoje vodstvo, međutim Mataz Saleha nije bio precizan. Pritisak Saudijske Arabije urodio je plodom u 78. minuti kada je Abdulrahman Ghareeb uspio izjednačiti. Pobjedu Saudijcima donio je Ali Al Bulayhi golom u šestoj minuti nadoknade nakon ubačaja iz kornera. Pomoćni sudac je prvo označio zaleđe, ali je pogodak priznat nakon VAR analize.

Omanu je ovo peti nastup na azijskom prvenstvu, a najbolji rezultat ostvario je 2019. doguravši do osmine finala gdje je izgubio od Irana.

U prvom susretu iz ove skupine reprezentacija Tajlanda je u Dohi pobijedila Kirgistan sa 2-0. Oba gola za tajlandsku reprezentaciju zabio je Supachai Chaided (26., 48.).

U susretu 2. kola, 21. siječnja sastaju se Oman i Tajland, te Saudijska Arabije i Kirgistana.

Dvije najbolje ekipe iz svake od šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije izborit će plasman u osminu finala.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Branko IvankovićRoberto ManciniOmanSaudijska ArabijaAzijski kup

Ostale Vijesti