Prodajom standardnog veznjaka Dinamo premašuje cifru od 40 milijuna eura zarade ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 29.09.20. | 09:02

Veznjak Dinama vrlo bi lako mogao napustiti Maksimir do kraja prijelaznog roka.

Uprava zagrebačkog Dinama poprilično je krenila s prodajom igrača ovog ljeta.

Najviše novca zaradit će se od prodaje Joška Gvardiola, za kojega će od RB Leipziga dobiti 16 milijuna eura uz dodatne bonuse (20% od idućeg transfera i bonusi za nastupe), a dvostruko manje dobili su od prodaje Nikole Mora koji je u moskovski Dinamo otišao za osam i pol milijuna eura.

Ako tome pridodamo odlazak Damiana Kadziora i trajni otkup Adriana Šempera za dva, odnosno milijun i pol eura, te Dilaverov transfer za okruglih milijun, dolazimo do ukupne cifre od 37 milijuna eura, a izgleda kako na tome neće stati.

Kako prenose Sportske novosti, odlazak Amera Gojaka je vrlo lako moguć do kraja prijelaznog roka, a najozibljniji kandidati su talijanski prvoligaš Sassuoli i ugledni njemački klub Hertha. Isti izvor dodaje kako će se o tome više znati idućih dana, a ako računamo da 23-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, sigurno je da će u tom slučaju Plavi prebaciti cifru od 40 milijuna eura utrženih ovog ljeta.

Uz to, dogovoren je još jedan izlazni transfer na Maksimiru, ali zarada od toga stigla bi tek sljedećeg ljeta, a više o tome pročitajte OVDJE.

(Foto: Igor Kralj/Pixsell)


Tagovi

Amer Gojak

Ostale Vijesti