EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Procurio iznos odštete za Antu Majstorovića, je li to dovoljno za kupnju ponajboljeg stopera lige?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 07:05

Kinezima novac nije problem, ali…

Glavna vijest jučerašnjeg dana – barem kad je riječ o domaćem nogometu – bila je ona kako novi trener kineskog Shanghai SIPG-a, Ivan Leko, ove zime želi kupiti ponajboljeg stopera 1.HNL, Antu Majstorovića.

27-godišnjak je ovog ljeta zamalo Gradski vrt zamijenio Maksimirom, ali je Nenad Bjelica dolaskom u klub stopirao transfer na taj način poručivši svima kako Osijek više neće prodavati svoje najbolje igrač 'tek tako'. 27-godišnju Hercegovac je u Slavoniju stigao u ljeto 2019. godine baš iz Dinama. Za njega je plaćena odšteta od 400 tisuća eura, ali da su Osječani  znali kakvog će igrača dobiti, vjerujemo, platili bi i duplo!

Majstorović se nametnuo, odmah postao standardan prvotimac, a mnogi ga smatraju ponajboljim stoperom 1.HNL. Upravo zbog toga ne čudi da ga Ivan Leko želi sa sobom odvesti u Kinu, ali ono što čudi je odšteta koja se spominje.

Naime, iako je prema Transfermarktu njegova tržišna vrijednost 2,5 milijuna eura, Osijek je navodno spreman odreći ga se za 500 tisuća eura manje od onoga koliko je Majstorović 'težak'. Čudna odluka, pogotovo kad uzmemo u obzir da je klub u dobroj financijskoj situaciji i da im ovaj transfer nije neophodan.

No, postoji i druga strana medalje. Igrač kao što je Ante Majstorović sigurno neće imati 'sto ponuda' na stolu ovog ljeta, a jasno je da Kinezi igrače iz europskog nogometa primamljuju u svoju Superligu nevjerojatno bogatim ugovorima. Vjerujemo kako je takva situacija i kod Ante Majstorovića, a u slučaju da ga klub ne odluči prodati, postoji realna i velika mogućnost da sam igrač (ponekad i nenamjerno) postane iznimno nezadovoljan, kvaliteta njegovih igara drastično se sroza, a samim time klub i on dugoročno gube jer više neće dobiti ponudu koja je nekad ranije odbijena.

Nadalje, Majstorović je nadasve kvalitetan igrač, ali nije nezamjenjiv. Toga je svjestan i Nenad Bjelica koji bi sigurno dobio zeleno svijetlo da krene u potragu za Majstorovićevim zamjenikom. 27-godišnjak je kvalitetan, on je pouzdan, on je za HNL igrač vrhunske klase, ali Bjelica njega nije htio, već ga je dobio. Sad, u slučaju da se Majstorovića proda, on može dovesti zamjenu 'po svom guštu' i to s novcem od igrača na kojem on nije inzistirao.

Dva milijuna eura nikako nije nemoralna ponuda, ali ukoliko se transfer realizira bit će to jedan jako dobar posao kluba. Uostalom, kad bi svaki put dovodili igrače za 400 tisuća eura, a godinu i pol dana kasnije prodavali ih za dva milijuna, gdje bi im bio kraj?


Tagovi

OsijekAnte MajstorovićIvan LekoShanghai SIPGtransferiNenad Bjelica

Ostale Vijesti