Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Procurila imena tri najizglednija kandidata za novog trenera Šibenika

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 16:00

Jedna opcija nosi jedno, druga nešto sasvim drugo, dok bi treće 'privremeno' rješenje moglo postati stalno…

Težak i neočekivan poraz od Hrvatskog dragovoljca presudio je Ferdi Milinu. Bivši pomoćnik Damir Krznara i nekadašnji izbornik U-17 reprezentacije u tri prvenstvena ogleda ovog proljeća skupio je tek jedan od mogućih devet bodova, ali više od svega je bilo bolno prizemljenje od posljednje momčadi lige koja je u svakom segmentu nadigrala Narančaste te im na Šubićevcu zabila čak pet pogodaka.

Osim rezultata, ni igra nije bila na razini kakvu zahtjeva nova uprava pa je tako Milin dobio zahvalnicu ranije od očekivanog. Danas su se u javnosti pojavila tri imena koja bi navodno mogla zamijeniti zadarskog stručnjaka.

Prije svih, spominje se Goran Sablić, nekadašnji branič Hajduka i Dinamo Kijeva koji je u trenerskoj karijeri vodio RNK Split, Široki Brijeg, Šerif, Hajduk II i Sarajevo, a momčad s Koševa napustio pred kraj prošle godine. Sablić nudi neku novu energiju, naučen je na rad s mladim igračima, ali on nije jedini u utrci za pozicijom glavnog trenera Šibenika već je tu i prekaljeni Branko Karačić koji je posljednji trenerski angažman imao u Sesvetama.

Karačić u 1.HNL ima 155 nastupa na klupi pet različitih klubova, s tim da je na klupi Osijeka i Slave Belupa bio u dva različita mandata. Vodio je Karačić pregršt klubova u BiH, s tim da je najveći trag ostvario na klupi Zrinjskog.

Za kraj, tu je i Marko Kartelo. On je radio kao pomoćnik Ferde Milina, u klubu je dugi niz godina, a trenutno obnaša ulogu v.d. trenera.

Iskreno, znam koliko i vi i ne zamaram se previše s time. Ono što mogu kazati jest da sam odradio prvi trening s momčadi i da radim i ponašam se kao da ću na toj poziciji biti još sto godina, iako već sutra može doći novi trener”, rekao je Kartelo za sibenskiportal.hr.

Otkako su se Narančasti vratili u 1.HNL, vodili su ih Krunoslav Rendulić, Sergi Ecobar, Mario Rosas i Ferdo Milin. Nakon 23 prvenstvena kola, Šibenik je trenutno sedma momčad prvenstva s 13 bodova od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca, jednim više od devete Istre 1961, dok su s osmoplasiranim Slaven Belupom bodovno poravnati.


Tagovi

Branko KaračićMarko KarteloGoran SablićHNLNK Šibenik

Ostale Vijesti