Pročulo se za drugoligašku senzaciju: Dortmund daje milijune za momka iz Serie B! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.04.15. | 21:51

Jürgen Klopp u talijanskoj drugoj ligi pronašao je zanimljivog igrača...

Maleni Carpi, o kojem smo već pisali, prava je senzacija u talijanskom nogometu. Osam kola prije kraja Serie B nalazi se na vrhu s 12 bodova više od drugoplasirane Bologne i sasvim je izvjesno da će iduće sezone zaigrati u elitnom rangu.

>> Apsolutni fenomen: Nemaju love ni poznatih imena, ali na sićušnom stadionu smiješi im se elitno društvo!

Njihovo prve ime jest napadač Jerry Mbakogu. Riječ je o Nigerijcu koji je kao dječak stigao u Italiju, no nije se uspio nametnuti u Palermu, a potom njegov potencijal nisu prepoznali niti Padova ni Juve Stabia. Zato jest Carpi, koji ga je prvo uzeo na posudbu, a onda mu ponudio petogodišnji ugovor. Mbakogu je eksplodirao i ove sezone već ima 13 postignutih golova, uz osam asistencija.

Dovoljno je to da zaintrigira i veće klubove, čak i van Italije. Osim Stuttgarta, oko na Mbakogua - poznatog po odličnoj tehnici, brzini, ali i snazi - bacila je i Borussia Dortmund. Špekulira se da bi BVB mogao izdvojiti između pet i osam milijuna eura za 23-godišnjeg ofenzivca. Sam Mbakogu ostao je pak čvrsto na zemlji nakon što je priča procurila u javnost...

„Najvažnije jest da Carpi osvoji Serie B i izbori promociju. Što se tiče mog transfera, pričat ćemo o tome kad dođe ljeto“, kratko je poručio.

(Foto: baritoday.it)


Tagovi

CarpiJerry MbakoguBorussia DortmundStuttgart

Ostale Vijesti