Problemi za Bavarce: Krucijalni prvotimac odbio produženje ugovora, Liverpool u igri

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.20. | 15:53

Bavarci će ga morati prodati ovo ljeto ako žele zaraditi na njemu.

Kako su godine odmicale, Bayern je polako, ali sigurno dobivao novog nositelja igre u sredini terena, nakon odlaska Tonija Kroosa. Njemački je reprezentativac napustio Allianz Arenu na ljeto 2014. godine, a njegovo mjesto je zauzeo nekadašnji veznjak Barcelone, Thiago Alcantara koji je u klub stigao netom po osvajanju trostruke krune s Juppom Heynckesom.

Sjajni Španjolac imao je popriličnih problema s ozljedama, stoga se njegov razvoj uvelike usporio, ali na travnjaku je uvijek pokazivao da je jedan od najboljih na svijetu kada su u pitanju pregled igre, rješavanje suparničkog presinga i promjena ritma igre vlastite momčadi.

Uostalom, nije ga Pep Guardiola odlučio na lijepe oči dovesti u Munchen, ali po Katalončevom odlasku u Manchester, Alcantara odlučio nastaviti svoju avanturu u Bundesligi. Štoviše, nakon sedam godina, može se slobodno reći kako je jedan od najboljih veznjaka Europe, svjestan je toga i sam nogometaš, a s obzirom da je u travnju napunio 29 godina nalazi se na prekretnici karijere.

Slično kao i Robert Lewandowski prije dvije sezone, Thiago ulazi u najzrelije igračke godine, a nakon sedam godina, čini se, želi nove izazove. Njemački Bild prenosi kako polivalentni veznjak odbija produžiti ugovor, iako je praktički sve već bilo dogovoreno još u svibnju.

Točnije, 4. svibnja je na sastanku s upravom Thiago dogovorio uvjete produženja, ali u posljednji trenutak prolongirao je odluku. Međutim, to prolongiranje prema svemu sudeći pretvorilo se u definitivnu odbijenicu te bi on ovo ljeto lako mogao napustiti Bavarsku.

Aktualni ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, za godinu dana, a ako 'Rekordmeister' misli nešto zaraditi na njemu, morat će ga prodati ovog ljeta.

Naravno, uprava kluba će dati sve od sebe da mu da bolju i atraktivniju ponudu, ali čini se da nije stvar u novcu, nego u novim izazovima. Osam uzastopnih Bayernovih naslova prvaka Njemačke, od koji je Thiago osvojio sedam, postali su mu preomonotoni, a interesa za njegove usluge od pravih europskih „teškaša“ definitivno ne fali.

Kako prenosi Bild, Liverpool se spominje kao ozbiljan kandidat oko angažmana 29-godišnjeg nogometaša, a Klopp ga izrazito cijeni.

Trener Hansi Flick ostat će bez krucijalnog igrača u veznom redu koji je ove sezone, poglavito u utakmicama u kojima je ulazio s klupe (najčešće kao rekonvalescent) pokazao koliko se drastično razlikuje igra Bayerna sa njim i bez njega na terenu.

U 24 prvenstvena nastupa ove sezone zabio je tri gola, dok je u šest utakmcia Lige prvaka upisao dvije asistencije.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Thiago Alcantara

Ostale Vijesti