Zulte Waregem ide na poljsku 'legiju stranaca'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.07.14. | 10:59

Zanimljiv je suparnik Zulte Waregema u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu...

Belgijci će igrati protiv debitanata iz Poljske i potencijalne noćne more komentatora. Zawisza Bydgoszcz, tako se zove klub nazvan po legendarnom poljskom vitezu iz 15. stoljeća, Zaviši Crnome. Ovo će biti njihovo prvo europsko ljeto, nakon što su lani odigrali vrlo dobru sezonu u poljskom elitnom rangu, i to kao svježe promovirani drugoligaš.

Zawisza je prvi klub u karijeri Zbigniewa Bonieka. Možda i najveći poljski nogometaš svih vremena rođen je upravo u Bydgoszczu, gdje je igrao u mlađim danima, prije prelaska u Widzew Lodz odakle se kasnije zaputio u Italiju (Juventus, Roma). Današnja Zawisza naravno nema potencijalnih 'novih Bonieka', a njome dominiraju stranci.

Najbrojniji su Portugalci, njih petorica, s time da je za novu sezonu doveden i trener iz Portugala, Jorge Paixao. Tu su i tri Brazilca, te po jedan igrač iz Francuske, Rumunjske i Zelenortskih Otoka. Vratarsku konkurenciju nedavno je pak zaoštrila jedna u nizu Dinamovih propalih kupovina, Grzegorz Sandomierski.

I to je dovoljno da zaključimo kako Zawisza Bydgoszcz nije 'mačji kašalj', što vrlo dobro znaju i u Zulte Waregemu premda su postavljeni kao favoriti. Prošle godine Zulte je igrao u grupnoj fazi Europske lige, no upitno je mogu li takvo što ponoviti. Stiglo im je nekoliko novih igrača, pretežito mlađih, od kojih vrijedi izdvojiti Anekea iz Arsenala, te najmlađeg i bojimo se najmanje talentiranog Hazarda, 18-godišnjeg Kyliana iz 2. belgijske lige. Kao pojačanje nameće se visoki nizozemski centarfor Plet iza kojeg je dobra sezona u Izraelu, ali puno je bitnih imena otišlo... Prije svih Thorgan Hazard, a onda i iskusni branič De Fauw i veznjak Kums. Teško, jako teško će Zulte reprizirati lanjski podvig. Problema bi već mogli imati sa – Zawiszom.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Zulte WaregemZawisza BydgoszczThorgan Hazard

Ostale Vijesti