Foto: Istra 1961
Foto: Istra 1961

Princ od Perzije trenira s Istrom 1961, Ante Erceg se vratio kući, a nije nemoguće da ostane u 3.NL Jug

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 10:07

Bivši devetka U21 reprezentacije ovog se ponedjeljka pojavio na treningu pulskog prvoligaša

Nogometaši Istre 1961 novu sezonu HNL-a otvorili su domaćim porazom od Hajduka. Bijeli su bili bolji tijekom svih 90 minuta, na kraju su zasluženo slavili rezultatom 2:0, a već prvih 90 minuta u novoj sezoni bilo je dovoljno da se dođe do zaključka kako Puljanima treba još pokoje pojačanje s kojim bi u novoj sezoni bili konkurentni. Odlazak Belje, koji se vratio u Gradski vrt nakon jednogodišnje posudbe u Puli, bit će praktički nemoguće nadomjestiti, ali novi sportski direktor Saša Bjelanović zasukao je rukave te trenutno radi punom parom. Istrijani traže pojačanja na svim pozicijama, a ovog ponedjeljka na treninzima im se priključio iskusni 34-godišnji napadač Marko Šimić koji bi mogao ostati na istarskom poluotoku ukoliko tako odluči struka.

Šimić je svojevremeno bio devetka mlade reprezentacije, veliku popularnost stekao je u Indoneziji gdje je posljednjih pet godina 'žario i palio' u dresu Persije Jakarte, a koliko je dobro igrao vidi se i po tome da je u dresu spomenutog kluba u 111 nastupa skupio 73 pogotka i šest asistencija. Sjajnim igrama Šimić si je priskrbio nadimak 'Princ od Perzije', a iako je u zemlji koja broji 273 milijuna stanovnika stekao ogromnu slavu, u HNL-u nije ostavio veliki trag budući da je dosad, igrajući za Lokomotivu, postigao tek jedan pogodak u osam nastupa.

Istrijani moraju zaoštriti konkurenciju u vrhu napada, jer iako imaju popriličan broj krilnih napadača, za mjesto devetke zasad konkurira tek Bartol Barišić.

Nadalje, u Istri 1961 su iznimno zadovoljni posljednjim pojačanjima kao što su Marešić, Duvnjak, Bradarić i Knežević te žele u tom ritmu nastaviti i dalje.

Nešto južnije, u Splitu, treninzima svojeg bivšeg kluba RNK-a priključio se Ante Erceg, bivše Hajdučko srce koji je po odlasku iz Brondbyja, odnosno Osijeka, otišao u Debrecen, ali je nakon svega mjesec dana napustio mađarskog prvoligaša.

Dok traži novi angažman, Ante Erceg trenira s RNK Splitom, a Dalmatinski nogomet ističe kako nije nemoguće da ostane u klubu i pomogne im u hvatanju plasmana u viši rang što je cilj svih u klubu s Parka mladeži.

(I.A.S.)


Tagovi

Marko ŠimićIstra 1961RNK SplitAnte ErcegHNL

Ostale Vijesti